Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Záhadné zmiznutie talentovaného psychiatra: Po 17 rokoch ho našli v lesnej divočine

Carlos Sánchez Ortiz de Salazar sa stratil v roku 1998
Carlos Sánchez Ortiz de Salazar sa stratil v roku 1998 (Zdroj: youtube/euronews)

SEVILLA - Španielsky lekár Carlos Sánchez Ortiz de Salazar sa pred 17 rokmi za nevyjasnených okolností stratil. Pred niekoľkými dňami však rodina hľadaného mladíka dostala správu, ktorá všetkým vyrazila dych. Muž, ktorého už dávno považovali za mŕtveho, žije!

Dvadsaťšesťročný mladík sa mal v roku 1998 vytratiť z domu v španielskej Seville a odvtedy ho17 rokov nikto nevidel. Nedávno sa však postaral o obrovské prekvapenie „pozostalých“, keď zistili, že za jeho zmiznutím bola nielen túžba žiť mimo civilizácie, ale zrejme aj silná depresia, píšu španielske médiá.

Novodobý Robinson Crusoe: Prehovoril o tom, čo celé dni robí na pustom ostrove

Dnes už vyše 40-ročného bývalého vyštudovaného psychiatra našla skupina hubárov v toskánskych lesoch, kde žil ako pustovník. V krátkosti im vyrozprával svoj životný príbeh a dokonca im dovolil, aby si mohli odfotiť jeho univerzitný čitateľský preukaz a ďalšie dokumenty, ktoré mal so sebou, a ktoré predtým roztrhal. Hubári potom fotografie odovzdali organizácii Penelope pomáhajúcej hľadať nezvestné osoby. Vďaka ich horlivej snahe rodinu pustovníka organizácie vypátrali.

Už dávno ho pochovali

Po mnohých rokoch od zmiznutia mladíka sa rodina vzdala akejkoľvek nádeje, že bo Carlosa mohli ešte niekedy vidieť a v roku 2010 ho španielske úrady oficiálne vyhlásili za mŕtveho. Teraz má však rodina dôvod na oslavu a príbuzní sa muža vydali hľadať do toskánskych lesov, v ktorých by sa mal ukrývať, informoval El Pais.

„Keď nám povedali, že je to on, bolo to, akoby sa náš syn znova narodil,“ povedala Carlosova matka Amelia (65) pre talianske médiá s dodatkom: „Je nažive a to je dôležité. Budeme rešpektovať jeho želanie a slobodu, ale nepôjdeme domov, kým s ním nestrávime aspoň pár okamihov a nedáme mu bozk.“ Rodina si Carlosa pamätá ako usilovného a introvertného študenta, ktorý sa dohovoril niekoľkými svetovými jazykmi.

Carlos by mal podľa opisu hubárov žiť v provizórnom prístrešku z plachty natiahnutej medzi stromami v južnom Taliansku v oblasti Maremma. Ide o zalesnené územie so skalnatými kopcami, kde žije veľa divej zveri. Zatiaľ sa však rodine Carlosa nepodarilo nájsť, pretože po stretnutí s hubármi svoj prístrešok presťahoval nevedno kam a musia po ňom pátrať ďalej.

Viac o téme: ZmiznutiePustovníkCarlos Sánchez Ortiz de Salazar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu