Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Telo prostitútky našli bez krvi: FOTO z miesta činu, záhadu s naberačkou polícia nevyriešila

Lilly prišla o život za veľmi záhadných okolností. Zobraziť galériu (3)
Lilly prišla o život za veľmi záhadných okolností. (Zdroj: Štokholmské policajné múzeum)

ATLAS – Ťažko si vieme predstaviť, ako fungovalo vyšetrovanie zločinov v minulosti. Nevyriešených prípadov bolo viac, než v dnešných časoch, napriek tomu, že zločinci sú čoraz vynaliezavejší. Z tohto švédskeho prípadu vraždy však mrazí. Aj keď sa obeťou stala "iba" prostitútka, polícia jej prípad zaradila medzi záhady hodné zverejnenia v Štokholmskom policajnom múzeu.

Lilly Lindeström žila v Atlase neďaleko hlavného mesta Švédska v dvadsiatych rokoch minulého storočia. Do svojho bytu si vodila rôznych mužov, ktorí jej platili za sex. Aj 4. mája 1932 mala klienta, ako však čoskoro zistila, chýbali jej kondómy. Preto sa rozhodla zájsť do bytu svojej susedky Minnie a vrátila sa do bytu.

Lilly prišla o život
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Štokholmské policajné múzeum)

Nakoľko ju Minnie ďalších pár dní nevidela a nevedela sa k nej doklopať, zavolala políciu a upozornila ju zmiznutie priateľky. Keď sa švédski policajti dostali do bytu, čakalo ich nepríjemné prekvapenie. Lilly ležala nahá na bruchu, na svojej posteli mŕtva. Jej oblečenie bolo úhľadne poskladané vedľa na stoličke.

Bolo jasné, že Minnie bola mŕtva 2 až 3 dni a tesne pred smrťou mala pohlavný styk. Vrah ju zabil opakovanými údermi do hlavy, no políciu vystrašilo čosi iné. Minnie nemala v tele takmer žiadnu krv. Na jej krku sa našli sliny, ale čo ich skutočne znepokojilo, to bola krvavá naberačka, ktorá sa našla v rohu miestnosti.

Lilly prišla o život
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Štokholmské policajné múzeum)

Vraha médiá nazvali Atlas, no napriek tomu, že kriminalisti mali k dispozícii celý rad vzoriek DNA, neboli schopní ich úspešne porovnať a usvedčiť vraha. Skúmali najprv mužom v jej okolí, väčšinu klientov, no žiaden podozrivý sa nenašiel. Desivý prípad je dodnes nevyriešený, žiadne obvinenie z vraždy nepadlo.

Viac o téme: Nevyriešená vraždaPolicajné múzeum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu