Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Na jeseň nás potrápia silné alergény, najmä palina a ambrózia

Peľ paliny patrí medzi mimoriadne silné alergény a v ostatnom období sme svedkami nárastu alergikov s precitlivenosťou na túto rastlinu
Peľ paliny patrí medzi mimoriadne silné alergény a v ostatnom období sme svedkami nárastu alergikov s precitlivenosťou na túto rastlinu (Zdroj: PR)

Jeseň je pre mnohých z nás tým najkrajším obdobím v roku, ktoré nás svojimi farbami možno viac ako inokedy láka vyjsť si do prírody, zdolať horské štíty a masívy, alebo len tak pozorovať prírodu a načerpať novú energiu. Jeseň je však zároveň aj obdobím, kedy vrcholí sezóna alergénov najmä kvitnúcej paliny a ambrózie.

Peľ paliny patrí medzi mimoriadne silné alergény a v ostatnom období sme svedkami nárastu alergikov s precitlivenosťou na túto rastlinu. Podobne silným alergénom je aj peľ ambrózie. V Európe rýchlo narastá alergia na túto rastlinu, ktorá sa v ostatných rokoch rozširuje aj do osídlených oblastí. Jedna rastlina ambrózie vyprodukuje za sezónu milióny peľových zŕn.

Podľa posledného celoeurópskeho prieskumu bolo zistené, že až každý štvrtý človek žijúci v Európe má prejavy ľudovo povedané “sennej nádchy”, teda trpí alergiou na peľ, pričom hlavným zdrojom peľových zrniečok v ovzduší je najmä palina a ambrózia.

Kýchanie, vodnatý výtok a upchávanie nosa, svrbenie v nose, pálenie a rezanie očných spojoviek to všetko sú prejavy, ktoré by ste nemali brať a ľahkú váhu. Okrem dodržiavania pravidiel dennej hygieny dbajte na zvýšenú starostlivosť o nos. Účinným bojovníkom proti prejavom alergie je nosový sprej Stérimar Mangán. Svojím jedinečným zložením s koncentráciou mangánu 300-krát vyššou ako v morskej vode pomáha pri liečbe sezónnej aj celoročnej alergickej nádchy. Morská voda zbavuje nosovú sliznicu alergénov z peľov, roztočov, plesní či srsti domácich zvierat. Mangán zabraňuje vylučovaniu histamínu - dôležitého mediátora včasnej fázy alergickej reakcie. Stérimar Mangán tak chráni nosovú sliznicu pred vznikom alergickej nádchy spôsobenej všetkými druhmi alergénov a zabraňuje rozvoju alergickej nádchy.

Na záver nezabúdajte, že v prípade, ak ste doposiaľ alergiami netrpeli, ale prejavujú sa u vás príznaky, by ste mali čo najrýchlejšie vyhľadať lekára. Alergici podstupujú liečbu už v zimnom období. Ak ste teda zistili svoju alergiu len nedávno, nemusíte ju znášať tak dobre ako tí, ktorí sa liečia dlhodobo. Lekári a v niektorých prípadoch aj homeopati dokážu odporučiť a predpísať tie správne kombinácie liekov, ktoré vám prinesú úľavu a zmiernia príznaky alergie.

Viac informácií o nosovom spreji Stérimar nájdete na www.sterimar.sk

 

-reklamná správa- 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu