Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Slováci odmietajú pitie alkoholu v tehotenstve výraznejšie ako Česi

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: PR)

Vyplynulo to z prieskumu, ktorý v rámci informačnej kampane pri príležitosti Medzinárodného dňa povedomia o fetálnom alkoholovom syndróme realizovala spoločnosť Pivovary Topvar na Slovensku aj v Českej republike. Tie už štvrtý rok upozorňujú na riziká pitia alkoholu počas tehotenstva.

Prieskum sa uskutočnil na vzorke 800 respondentov, mužov aj žien vo veku od 18 – 50 rokov, ktorí aspoň raz mesačne konzumujú alkohol. Zisťoval aj postoje ľudí ku konzumácii alkoholu počas tehotenstva, ale aj zmeny životného štýlu partnerov počas tehotenstva. Až 2/3 opýtaných Slovákov zastáva názor, že žena by v tehotenstve nemala vôbec piť, pričom v Českej republike to uvádza iba niečo viac ako polovica opýtaných. 

9 mesiacov 0 promile

Informačná kampaň prebieha počas celého septembra vo vybraných puboch a reštauráciách v Bratislave, Senci, Malinove, Šamoríne či v Malackách, v ktorých sa predávajú značky z portfólia Pivovarov Topvar. Obsluha v nich je označená odznakom so zodpovedným posolstvom „Alkohol je nevhodný pre tehotné ženy“ a v prevádzkach nájdete letáčiky ku kampani so zaujímavými informáciami. Kampaň vyvrcholí už v túto nedeľu 27. septembra 2015 akciou od 14:00 do 18:00 hod. v nákupnom centre Bory Mall v Bratislave. Na návštevníkov čaká množstvo zaujímavých hostí – medzi nimi aj gynekológ doc. MUDr. Jaroslav Hinšt, CSc., ktorý sa venuje práve rizikovým tehotným ženám. Užitočné informácie poskytnú vo svojich stánkoch Únia materských centier SR, občianske združenie Prima aCentrum diagnostiky, terapie a prevencie FAS Ružomberok. Zdravotná poisťovňa Dôvera bude robiť bezplatné merania krvného tlaku, CO2 v dychu, BMI a tuku v tele. Každý návštevník bude mať možnosť dať si urobiť fotografiu profesionálnym fotografom, a tak podporiť myšlienku, aby tehotné ženy nepili alkohol. Programom bude sprevádzať Petra Bernasovská.

Zabavia sa aj vaše deti

Vaše deti sa zatiaľ v nákupnom centre nudiť nebudú. V Bory Mall počas celého septembra, až do 9.10., totiž prebieha jedinečná výstava z televízneho prostredia. Deti tak môžu nazrieť do kuchyne výroby obľúbených programov, na najmenších čakajú atrakcie ako „Stars show“, kde zažiaria na skutočnom pódiu či „Recording“, kde si môžu vyskúšať dabovanie. Okrem iného sa na výstave vďaka kamerovému triku môžete stať priamo súčasťou „Sveta filmu“alebo odísť s fotografiou spred hviezdnej fotosteny.

- Reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu