Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nová hrozba pre Zem: Veľký hadrónový urýchľovač má spôsobiť obrovskú katastrofu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

ŽENEVA - Krvavý mesiac sa blíži a v tejto súvislosti sa objavili špekulácie, že sa na Zem rúti asteroid. NASA síce tieto tvrdenia vyvrátila, no najnovšie sa hovorí o tom, že by to predsa len mohla byť pravda. Spúšťačom apokalypsy by sa mal stať Veľký hadrónový urýchľovač.

Milovníci konšpiračných teórií pred pár týždňami vydesili svet predpoveďou, podľa ktorej by mal Zem v najbližších dňoch zasiahnuť obrí asteroid. Po ňom nastane doba temna, ľudstvo vyhynie. Americký Úrad pre letectvo a vesmír tieto špekulácie razantne odmieta a tvrdí, že k našej planéte sa žiadne teleso, ktoré by ju mohlo ohroziť, neblíži.

Nová hrozba pre Zem:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock)

Vraj ale existuje nová hrozba. Tou má byť Veľký hadrónový urýchľovač častíc (LHC) nachádzajúci sa v CERNe, ktorého činnosť údajne priláka asteroid. Konšpirační teoretici sa obávajú, že počas experimentov, ktoré v tuneli pod Francúzskom a Švajčiarskom prebiehajú, sa uvoľní masívne magnetické pole, ktoré zachytí dráhu vesmírneho telesa a pritiahne ho k Zemi, čo bude mať zničujúce následky.

 

Koniec sveta už o pár dní, tvrdí proroctvo: Najskôr príde znamenie na oblohe, čo na to vedci?

Zamestnanci CERNe vyhlásili, že je to nemožné a nič také sa nemôže stať. Ľudia však už niekoľko rokov špekulujú, že vedci sa zahrávajú s ohňom, a že by pokusmi s časticami mohli potenciálne vytvoriť čiernu dieru, ktorá pohltí Zem.

Nová hrozba pre Zem:
Zobraziť galériu (3)

Urýchľovač je v skratke povedané zariadenie, ktoré rozbíja atómy v snahe zistiť, či je možné vytvoriť paralelný vesmír. Mnohí ľudia sa ale obávajú, že by mohol privolať antichrista a spôsobiť apokalypsu.

Viac o téme: AsteroidKrvavý mesiacApokalypsa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu