Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Čo sa skutočne deje v Severnej Kórei? Porušil zákaz a zverejnil tajné FOTO z krajiny duchov

Vodcovia Severnej Kórey večne živí.
Vodcovia Severnej Kórey večne živí. (Zdroj: Instagram/pemberton)

LONDÝN - Aj keď sa môže zdať, že nasledujúce zábery pochádzajú z iného desaťročia, naozaj ide o tajné zábery zo Severnej Kórey z roku 2015. Taylorovi Pembertovi sa napriek dlhému zoznamu pravidiel týkajúcich sa fotografovania v socialistickej krajine uzavretej pred svetom podarilo urobiť sériu nelegálnych snímok, ktorú zverejnil na Instagrame.

REPORTÁŽ zo Severnej Kórey: Šoky na každom kroku, ČSSR bola oproti nej rozvinutá krajina!

"Jedno z prvých pravidiel, ktoré vám povedia, je, že by ste nemali za žiadnych okolností fotografovať vojenský personál," uviedol Pemberton, ktorý aj napriek tomuto varovaniu a celej plejáde uväznených novinárov, zákaz porušil.

Amatérskemu fotografovi sa podarilo zachytiť aj kolektívny tanec oslavujúci Deň oslobodenia, ktorý pripomína koniec koloniálnej nadvlády.

 

 

Štátom vlastnené a anglicky písané noviny čitateľov šokovali článkom o novej superzelenine.

Pohostinnosť hotela Yanggakdo si nevie Pemberton vynachváliť. Takto vyzerá jeho strešná reštaurácia.

 

Hospitality is taken very seriously in North Korea. The Yanggakdo hotel is perfectly staffed with a wide array of workers to always suit your needs. Food is plentiful, rooms are tidy, the entire presentation feels very grandeur. Since you can't leave the hotel, you have several amenities that exist throughout the building: various shops, a casino, several restaurants, a bowling alley, a billiards room, a karaoke room, ping pong, and more. This shot was taken at the rooftop restaurant, which is a 360 degree panorama room that slowly rotates during open hours. This was a popular hangout spot where we'd drink beer and enjoy each others company, particularly favorable since everything felt so eccentric and retro. #contrateur

Fotka uverejnená používateľom Taylor Pemberton (@pemberton),

Bývalé hlavy štátu, prirovnávané k bohom, odliate do bronzu. Občania Severnej Kórey kladú k 22 metrovým sochám Kim Ir-sena a Kim Čong-ila kvety zakúpené z toho mála, čo robia.

A je toho ešte viac:

Viac o téme: Severná Kórea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu