Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

O pár dní sa rozhodne, svet vybral TOP päťku: FOTO Mars by mohli kolonizovať títo ľudia

Američania takto simulovali náročný život na Marse.
Američania takto simulovali náročný život na Marse. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Už o pár dní sa svet dozvie, ktorí ľudia sa stanú kolonizátormi Marsu. Viaceré zahraničné médiá prišli s vlastnými odhadmi, britský denník Daily Mirror však vybral päticu, ktorá je vysoko pravdepodobná z viacerých dôvodov. Predstavujeme vám päť súčasných obyvateľov Zeme, ktorí sa s najväčšou pravdepodobnosťou stanú prvými obyvateľmi inej planéty Slnečnej sústavy.

Už prvého septembra by sa ľudstvo malo dozvedieť, ktorí vyvolení v rámci misie Mars One pocestujú v roku 2027 na červenú planétu. Toto sú najhorúcejší kandidáti:

Sue Ann Pien

Sue Ann má 35 rokov, pracuje pre malú technicky zameranú spoločnosť. Spolu so svojou partnerkou, speváčkou a textárkou Cynthiou Cataniou, žijú v Los Angeles. Sue Ann možno označiť za cestovateľku, medzi jej záľuby patrí horolezectvo a odmalička ju fascinuje vesmír. Aj preto jej pokožku zdobí tetovanie celej vesmírnej sústavy.

Mohammed Sallam

Mohammed má 32 rokov, so svojím mladším bratom Marwanom, s ktorým má veľmi pekný vzťah, žijú v Káhire. Mohammeda prezývajú Mido, pracuje pre spoločnosť, ktorá sa zaoberá životným poistením. Mido hrá profesionálne basketbal za miestny egyptský tím. Okrem brata už z rodiny nemá nikoho. Keď mal 17, jeho rodičia spolu s ďalším bratom tragicky zahynuli pri autonehode.

Pietro Aliprandi

Pietro patrí medzi mladších finalistov, má len 25 rokov. Nedávno dokončil medicínu, chcel by sa stať psychiatrom, v prípade, že na Mars nepocestuje. Venuje sa aj spisovateľskej a filmovej tvorbe, aj keď zatiaľ v tomto smere neprerazil. Problémom by v jeho prípade mohla byť silná väzba na rodinu, on žije v Terste, no s rodičmi žijúcimi v Conegliane sa bude ťažko lúčiť.

To Mars and beyond!

Posted by Pietro Aliprandi on 16. august 2015

Adriana Marais

Tridsaťjeden ročná Adriana pochádza z Kapského Mesta v Juhoafrickej republike. Nakoľko si nedávno spravila titul PhD. v odbore kvantovej biológie, viacerí ju považujú za jednu z najkvalifikovanejších kandidátov. Má takisto precízne vedomosti o vesmíre, ktoré sa jej určite zídu.

Shradha Prasad

Iba 19-ročná Shradra je Indka, žije v Coimbatore a jej príbeh je rozhodne fascinujúci. Shradha vzbudzuje po celom svete veľké emócie, je totiž chudobným dievčaťom, ktoré so svojou matkou Geethou spáva v jednej posteli. Jej mama urobila silný krok, keď opustila svojho manžela, tyrana, aby zabezpečila Shradhe možnosť ísť na univerzitu, kde teraz študuje mechaniku a inžinierstvo. 

Viac o téme: FinalistiMisia na MarsMars One
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu