Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Záhadné tváre desia ľudí po celom svete: Stratené duše mŕtvych, ktoré nevedia nájsť pokoj?!

Kostol horí a s ním aj stratené duše Zobraziť galériu (3)
Kostol horí a s ním aj stratené duše (Zdroj: Facebook, YouTube)

CARDIFF - Fotografie ohňa, ktorý pohltil kaplnku v južnom Walese, vzbudili veľkú diskusiu na sociálnych médiách, pretože sa na nich údajne objavujú ľudské tváre. Žeby stratené duše zosnulých, ktorí nevedia nájsť pokoj? Podobný úkaz sa podarilo zachytiť aj pri požiari v Číne.

Minulý štvrtok večer sa kostol vo waleskom meste Llanelli ocitol v plameňoch. Túto udalosť nafotil miestny obyvateľ Robert Davies a zábery potom zverejnil na svojom Facebooku. Okamžite mu začali písať priatelia, že na nich vidia niečo strašidelné. "Vidím tam štyri tváre, dve na ľavej, jednu uprostred a jednu napravo," okomentoval fotku Marc Spalding.

Nám sa podarilo nájsť
Zobraziť galériu (3)
Nám sa podarilo nájsť  (Zdroj: Facebook, YouTube)

 

Záhadná tvár na kanadskom útese: Na neprístupnom mieste objavili niečo tajomné

Robert povedal portálu Wales Online, že fotku dodatočne neupravoval pomocou žiadneho softvéru. "Na sto percent je to originál, žiadny photoshop! Hneď, ako som požiar odfotil mojím mobilom, som fotky nahral na Facebook."

Záhadné tváre desia ľudí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook, YouTube)

Pri požiari kostola zasahovalo tridsať hasičov, päťdesiat obyvateľov muselo byť evakuovaných. Nikto neutrpel zranenia. Oheň podľa informácií polície založili piati tínedžeri vo veku pätnásť až šestnásť rokov.

Záhadný úkaz aj v Číne

Podobný úkaz sa objavil aj v Číne, kde minulý týždeň došlo ku katastrofe priam apokalyptických rozmerov. Vyše sto mŕtvych a stovky zranených si vyžiadali dve mohutné explózie nebezpečného materiálu, ktoré otriasli prístavným veľkomestom Tchien-ťin. Na jednom z videí, ktoré požiar zachytáva, straší takáto desivá tvár.

Záhadné tváre desia ľudí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook, YouTube)

Pareidolia

Psychologický jav, kedy sú ľudia schopní vidieť ľudské tváre v náhodných obrazoch, svetle či tieni, sa nazýva pareidolia. Ide o druh ilúzie, nesprávneho vnímania, keď naša myseľ vníma nejaký bežný známy vzor, ktorý v skutočnosti neexistuje. Najčastejšie sa spája s pozorovaniami Ježiša napríklad na spálenom toaste či záhadnými postavami na Marse.

Viac o téme: DuchPožiarČínaWalesZáhadný úkaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu