Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

FOTO Loď z Hviezdnych vojen na Marse? NASA na červenej planéte zachytila záhadný objekt

Čo to je asi tak je? Zobraziť galériu (2)
Čo to je asi tak je? (Zdroj: nasa, lucas film)

LONDÝN - Nová fotografia urobená sondou vyslanou na Mars ukazuje akýsi čudný objekt na povrchu planéty, ktorý niektorým ľuďom pripomína vesmírnu loď z kasového trháku Hviezde vojny. Všetci fanúšikovia tohto kultového sci-fi filmu sa teraz môžu radovať, že vozidlo Rover Curiosity malo taký skvelý deň a zachytilo práve takúto "anomáliu".

Nová záhada na Marse: Na povrchu červenej planéty stojí tajomná žena!

Novú snímku zhliadol aj expert na UFO Scott C Waring a vyjadril sa, že čierny objekt vyzerá naozaj ako havarovaný lietajúci tanier. Podľa neho môže mať kozmická loď v priemere 2,5 až 3 metre, takže bola určená len pre niekoľko cestujúcich.

Objekt sa tvarom nápadne podobná na lode Star Destroyer z Hviezdnych vojen, avšak ako poznamenal Waring, vymyslené dopravné prostriedky sú mnohonásobne väčšie.

Star Destroyer
Zobraziť galériu (2)
Star Destroyer  (Zdroj: nasa, lucas film)

Aj keď je vysoko nepravdepodobné, že objekt je naozaj kozmická loď akéhokoľvek druhu, možno sa časom dopátrajú nadšenci aj ku skutočnému pôvodu tejto záhady.

Zatiaľ je to len jedna fotka, pričom sonda Curiosity robí z každej oblasti mnoho záberov, takže možno už zajtra sa zistí, o čo v skutočnosti ide.

 

Viac o téme: Vesmírna loďNASAMars
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu