Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Najbláznivejšia konšpiračná teória 21. storočia: VIDEO Dôkaz, že Ježiš cestoval v čase

Dôkaz z budúcnosti?
Dôkaz z budúcnosti? (Zdroj: Youtube/express.co.uk)

MANCHESTER - Stačí trocha dobre vyvinutej fantázie a konšpiračná teória je na svete. Pochybnosti vyvolal obraz, ktorý má byť údajne dôkazom o Ježišovom cestovaní v čase.

Pri nohách Ježiša podľa konšpirátorov na obraze Ventura Salimbeniho z roku 1595 spočíva predmet podobný ruskému satelitu Sputnik. Sputnik bola prvá družica vyslaná na obežnú dráhu Zeme v roku 1957. Ide o obraz Najsvätejšej trojice, na ktorom sa nachádza Boh, Ježiš a Duch svätý. A guľový objekt medzi nimi je vraj technológia z budúcnosti!

Bláznivé vyhlásenie katolíckej babičky: Odrazu sa na mňa zadívala Ježišova tvár na FOTO

Bizarná myšlienka utkvela v hlave Stevovi Meraovi, predsedovi Manchesterskej asociácie na vyšetrovanie paranormálnych javov. Mera tvrdí, že ľudia v 16. storočí nemohli vedieť, že išlo o sovietsky satelit, pretože s ním nemali žiadnu historickú skúsenosť. Konšpirátor je presvedčený, že predmet na obraze sa až neuveriteľne podobá na Sputnik.

Alebo ide len o náhodu? Objekt je veľký a okrúhly, s kovovým povrchom a teleskopickými anténami. Ak to nie je satelit, čo to potom je? Jeden z užívateľov teóriu na internete podľa Express.co.uk vtipne komentoval slovami: „Ak dokázal premeniť vodu na víno, chodiť po vode a vstať z mŕtvych, prečo by nedokázal cestovať v čase?!“

Viac o téme: Cestovanie v časeJežišSputnik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu