Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Anorektička (22) prežila nemožné: Jedno jalbko za dva dni a potom sa to stalo!

To je ale poriadny rozdiel! Zobraziť galériu (4)
To je ale poriadny rozdiel! (Zdroj: profimedia.sk)

LEEDS - Dvadsaťdvaročná anorektička, ktorá takmer zomrela po tom, ako prežívala na jednom jablku každé dva dni, prešla úžasnou premenou a dokázala sa zotaviť. So svojím "vynoveným" telom dokonca slávi prvé úspechy ako modelka.

Ako u väčšiny anorektikov, aj u Megan Armerovej bolo spúšťačom choroby šikanovanie. Dievčina ho pravidelne zažívala v škole, keď mala dvanásť rokov. "Spolužiaci ma volali tučná krava. Dokonca ani na ihrisku ma nechceli pustiť na preliezačky, lebo som vraj bola príliš tlstá. Vôbec som nebola až taká obézna, ale deti vedia byť niekedy veľmi kruté," spomína na nie príliš pekné obdobie svojho života.

Megan sa s posmeškami nevedela vyrovnať, a tak jednoducho prestala jesť, aby čo najviac schudla. Brala dokonca preháňadlá, ktorých užívanie viedlo k vydutiu čreva, v dôsledku čoho musela podstúpiť operačný zákrok. Lenže školáčka s hladovaním neprestala. Bolo obdobie, kedy za dva dni zjedla jedno jablko. Týmto spôsobom sa vo svojich 17 rokoch dopracovala k hmotnosti 26 kg, čo je ekvivalent toho, koľko v priemere váži šesťročné dieťa.

Anorektička (22) prežila nemožné:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Armerová bola na tom tak zle, že jej každým dňom hrozila smrť. Bola preto hospitalizovaná na psychiatrickom oddelení nemocnice v meste Leeds, kde strávila viac ako dva roky. Liečba bola úspešná a z Megan je teraz zdravá mladá žena. Nedávno symbolicky oslávila svoje nové telo tak, že podpísala kontrakt s modelingovou agentúrou.

Anorektička (22) prežila nemožné:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Anorektička (22) prežila nemožné:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Keď som trpela anorexiou, chcela som, aby všetko bolo čo najmenšie. Už to tak nie je. Fakt, že som sa upísala modelingu, mi veľmi pomohol zvýšiť moje sebavedomie. Pred niekoľkými rokmi by som sa vôbec neodvážila nad takým niečím ani len uvažovať," dodala Armerová, ktorá si nechala pred pár mesiacmi upraviť prsia, lebo ich mala kvôli anorexii ovisnuté.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu