Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

OLO art dáva veciam viac.

OLO Zobraziť galériu (4)
OLO (Zdroj: OLO)

Dnes sa začalo trojdňové podujatie OLO art, ktoré sa koná v rámci celoročného projektu OLOMPIÁDA. Podujatie slávnostne otvorili primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal, členovia Olompijského výboru speváčka Misha, herec Lukáš Latinák a generálny riaditeľ OLO a.s. Roman Achimský.

Primátor mesta zároveň zložil pred 420 deťmi OLOmpijský sľub, ktorým prijal členstvo v Olompijskom výbore. Myšlienku „Dajme veciam druhú šancu, vdýchnime im nový život!" podporili aj Olompijský ilustrátor Alan Lesyk, Juraj Martiška, Miroslav Regitko a spisovateľka Marta Šurinová. Kongresová sála žila viac ako tri hodiny „partičkou“ na tému odpad s Lukášom Latinákom, scrapbookingom s Mishou, kreatívnou recykláciou deti vytvorili tetrapakového draka, či vdýchli stromu život.

O tom, že aj z pokazených hračiek môže vzniknúť umenie, presvedčil všetkých výsledok dvojhodinovej práce na obraze, ktorý deti vytvorili pod taktovkou  spisovateľa Daniela Heviera. Smetiarske podujatie umožnilo deťom na malú chvíľu stať sa umelcami a kolegami tých z reálneho života. A keďže deti majú radi prekvapenia, každé si odnieslo z podujatia to svoje v podobe smetiarskeho auta, ktoré si však musia doma pomocou vlastných rúk zostrojiť sami.

Hlavným partnerom podujatia bol NATUR-PACK,  Asociácia podnikateľov v odpadovom hospodárstve, Vydavateľstvo Perfekt, General Plastic a CK Twistvovo. Olompiáda sa s heslom "Neseparuj sa, Separuj!" snaží prostredníctvom detí dostať do povedomia všetkých Bratislavčanov správne návyky nakladania a triedenia odpadu. V súčasnosti je zapojených do projektu 20200 detí a  žiakov zo 107 bratislavských škôl. 

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu