Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Matka je v koncoch: Jej syn na FOTO začal odrazu horieť, veľmi podivná diagnóza!

Nie je to jej prvé dieťa, ktoré trpí samovznietením Zobraziť galériu (2)
Nie je to jej prvé dieťa, ktoré trpí samovznietením (Zdroj: YouTube)

CHENNAI – Prestrašená matka v nemocnici oznámila, že jej 6-dňový syn začal spontánne horieť. Chlapček utrpel popáleniny na celom tele. Nie je to však prvé dieťa mladej Indky, ktoré stihol takýto osud.

Pani Rajeswari (22) nahlásila minulý týždeň záhadné samovznietenie svojho dieťaťa. Podobný problém sa odohral aj jej ďalšiemu synovi Rahulovi, keď začal ako trojmesačný v roku 2013 sám od seba horieť z neznámych príčin – štvrtýkrát! Lekári na ňom vtedy vykonali sériu testov a zistili, že chlapec sa zrejme nezapálil sám, ale mohli tak urobiť aj jeho príbuzní. „Ľudia si mysleli, že som ho zapálila úmyselne,“ povedala chlapcova matka. Lekári momentálne čakajú na výsledky testov, ktoré by potvrdili alebo vyvrátili chlapcovo samovznietenie, uviedol Daily Mail.

V celej histórii je známych zhruba 200 prípadov záhadného samovznietenia. Obete, ktoré náhle zachvátil plameň, boli však staré, choré alebo pod vplyvom alkoholu. Na základe toho prišli vedci s tzv. teóriou knôtu, keď sa ľudské telo začne správať ako sviečka. Šaty osoby sú knôt a ich telesný tuk je ako vosk, ktorý udržiava plameň. Keďže spodná polovica tela je chladnejšia ako horná, končatiny môžu ostať zachované, ako to aj zvyčajne býva. Niektorí odborníci tvrdia, že prvotnú iskru môže vyvolať statická energia.

Matka je v koncoch:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu