Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Nemci vyšetrujú hororový prípad: Žena sedela na lavičke v parku, zrazu sa stalo čosi strašné

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

FLENSBURG - Staršia žena bojuje o svoj život v nemeckej nemocnici po tom, čo sa pravdepodobne samovznietila pri sedení na lavičke v parku. Keď vyšľahli plamene, zdesení okoloidúci sa jej ponáhľali na pomoc a snažili sa oheň uhasiť použitím jej bundy. Napriek tomu obeť utrpela popáleniny na väčšine tela.

Prekliate osudom? Bábätko sa vraj spontánne zapálilo už štvrtýkrát!

K incidentu došlo vo Flensburgu, na severe Nemecka, v pondelok večer. Žena má okolo 40 rokov a pochádza z ostrova Maurícius. Najprv ju previezli do miestnej nemocncie, ale neskôr ju letecky prepravili na špecializované oddelenie popálenín v Lübecku, kde zostáva v kritickom stave.

"Obeť žije v Flensburgu dlhý čas a má tu rodinu," povedala miestna prokurátorka Ulrike Stahlmann-Liebeltová, ktorá má bizarný prípad na starosti. Očití svedkovia sa pre tamojšie médiá vyjadrili, že keď vyšľahli plamene, žena nevydala ani hlásku a nekričala. Vyšetrovatelia zatiaľ nedospeli k záveru, či sa žena naozaj samovznietila, alebo išlo o pokus o samovraždu.

Spontánne ľudské samovznietenie je termín používaný v prípadoch, keď ľudské telo pohltia plamene bez zjavného vonkajšieho zdroja zapálenia. Forenzné šetrenie sa pokúsilo analyzovať hlásené incidenty a vyústilo do viacerých teórií ohľadom potenciálnych príčin. Patrí medzi ne správanie obete a návyky, konzumácia alkoholu a blízkosť potenciálnych zdrojov vznietenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu