Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Záhadná smrť starej Bratislavčanky, išlo o samovznietenie?!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Príbeh ako z mysteriózneho seriálu Akty X zaskočil policajtov pri vyšetrovaní záhadnej smrti v centre Bratislavy. Hasiči našli na jar v jednom z bytov na Krížnej ulici zhorené telo starenky Márie (86). Ako zahynula? To nik nevie.

O prípade informovala pluska.sk, podľa ktorej zničujúci oheň nezasiahol okolité horľavé veci. Príčinu úmrtia polícia ani po mesiacoch skúmania neodhalila a vyšetrovanie prípadu zastavila. Zavinenie inej osoby však nepotvrdila.

Podľa hasičov, ktorí videli pozostatky starenky ako prví, niektoré časti tela obete museli horieť tak intenzívne, že boli spopolnené podobne ako pri kremácii.

Na mieste sa nenašiel žiadny zdroj ohňa, ani horľavina. Byt bol zamknutý zvnútra a ani pitva nič nezistila. Nad prípadom si údajne lámali hlavu policajti aj experti celé mesiace, na nič však oficiálne nedošli.

Neoficiálne však naznačujú jednu možnosť - samovznietenie. Záhadný fenomén je známy už od stredoveku, keď bol považovaný za boží trest. Doteraz nie je vedecky vysvetlený.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu