Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na tomto grafe sa pobavíte: Pozrite sa, aké zvyky mali svetoví géniovia!

Sigmund Freud
Sigmund Freud (Zdroj: YouTube)

COPENHAGEN - Takisto vstávate až o jedenástej hodine ako slávny maliar Pablo Picasso? Niektoré zo slávnych osobností mali nielen veľký talent, ale aj veľmi zvláštne zvyky. S mnohými z nich by dnes nezvládali držať tempo ani tí najvýkonnejší workoholici či lenivci. Stačí, ak kliknete na infografiku v texte a otvorí sa pred vami súkromný svet géniov.

Infografika na stránke Podio.com odhaľuje, ako sa s rutinou počas dňa vysporiadali legendy vedy či umenia. Graf totiž znázorňuje pomer času, ktorý strávili spánkom, prácou, cvičením a voľnočasovými aktivitami. Napríklad, francúzsky spisovateľ  Voltaire bol schopný pracovať až neuveriteľných 16 hodín denne - ale súčasne vypil 50 šálok kávy.

Rakúsky génius Wolfgang Amadeus Mozart pracoval počas dňa na etapy – ráno, popoludní a v noci. Údajne mu stačilo len šesť hodín spánku. Čo sa týka oddychu, medzi ranné vtáčatá patrili básnik John Milton či práve spomínaný Voltaire, ktorý vstával o štvrtej ráno. Podaktorí z géniov, ako Franz Kafka, si dopriali len pramálo voľného času - Kafka počas dňa stihol iba obed a večeru!


Want to develop a better work routine? Discover how some of the world's greatest minds organized their days.
Click image to see the interactive version (via Podio).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu