Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Umierajúcu tínedžerku zachránili lekári v poslednej chvíli: V bruchu mala chlpatého votrelca!

Ayperi Alekseevova sľúbila, že vlasy už nikdy viac jesť nebude. Zobraziť galériu (4)
Ayperi Alekseevova sľúbila, že vlasy už nikdy viac jesť nebude. (Zdroj: ayoye.com)

BATKEN – Žuvanie a jedenie vlastných vlasov určite nie je neškodný zlozvyk. Presvedčila sa o tom aj Ayperi Alekseevova (18), ktorá bez toho, aby netrpela bolesťami žalúdka nemohla vypiť ani pohár vody. Keď ju priviezli do nemocnice v kirgizskej provincii Batken, jej život už bol ohrozený.

Lekári jej spravili röntgen, ktorý odhalil príčinu jej tráviacich ťažkostí – štvorkilovú guču vlasov! Profesor Bahadir Bebezov, ktorý bol hlavným chirurgom počas Ayperinej operácie, spolu s Tilekom Umetalievom skonštatovali, že ešte nikdy nepočuli o takom veľkom zhluku vlasov v žalúdku živého človeka.

Ayperi Alekseevova sľúbila, že
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ayoye.com)

Z Ayperie sa tak stala neslávne známa rekordmanka. „Rodičia ju priviezli po tom, ako začala strácať hmotnosť a nemohla nič zjesť. Kým tu bola, nemohla už ani vypiť vodu. Uvedomili sme si, že musíme okamžite operovať,“ opísal situáciu Bebezov.

Ayperi Alekseevova sľúbila, že
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ayoye.com)

Okrem vlastných vlasov si dievča pochutnávalo aj na tých, ktoré vypadli členom jej rodiny. Zbierala ich z koberca, čoho následkom bolo, že v hmote, ktorú z nej vytiahli, boli aj kobercové vlákna.

Ayperi Alekseevova sľúbila, že
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ayoye.com)

Táto chronická, neuro-biologická porucha sa volá trichofágia, ide o chorobné obhrýzanie a prehĺtanie vlasov. Liečba je extrémne náročná, keďže sa u väčšiny pacientov objavuje počas celého života. Psychicky je takýto človek v poriadku, aj Ayperi okrem tohto neduhu, ktorý ju takmer zabil, nemá iné problémy. Po úspešnej operácii lekárom sľúbila, že vlasy už nikdy jesť nebude.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu