Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO Slovenka šokovala ľudí: Nahá na verejnosti predviedla, čo dokáže s vagínou!

Odhalila úplne všetko. Zobraziť galériu (2)
Odhalila úplne všetko. (Zdroj: youtube, milo moiré)

KOLÍN NAD RÝNOM - Pri modernom umení si už diváci zvykli na rôzne výstrelky autorov, ale niektorí z nich si stále vedia nájsť spôsob, ako šokovať. Počas umeleckého veľtrhu Art Cologne v Kolíne nad Rýnom sa o to postarala Milo Moiré, ktorá má španielsko-slovenské korene. Spôsob, akým namaľovala svoj obraz, určite viacerým okoloidúcim vyrazil dych. No nie je to ani zďaleka prvýkrát, kedy sa rozhodla pre podobný výstrelok.

Minulý rok sa jej podarilo donaha vyzliecť peknú brunetku, ktorú potom poslala cestovať do rannej düsseldorfovskej špičky, pričom jej telo pokrývali iba rôzne nápisy. Toto svoje dielko pomenovala The Script System a chcela ním vraj "otriasť obyčajnosťou", aby sa ľudia vymanili z vlastných myšlienok a poobzerali sa okolo seba a nielen neprítomne hľadeli von oknom.

Tentokrát však zašla ďalej a zvedavcom na ulici sama predviedla maľovanie vagínou. Rozkročená na dvoch rebríkoch a za látkovou plentou si do nej vložila vajíčka naplnené farbou a potom už odhalená ich vytlačila z výšky na zem na pripravené plátno. Po rozbití viacerých takýchto vajíčok sa vytvorili pestré škvrny. Plátno potom zložila na polovicu, prešla valčekom, aby sa farba otlačila a obraz je na svete.

VIDEO Slovenka šokovala ľudí:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube, milo moiré)

Moiré takto vyrábanú sériu pomenovala ako "PlopEgg" a tento konkrétny výtvor dostal číslovku 1 a názov Zrodenie. Plop podľa zvuku, ktoré vajíčko pri rozbití vydáva. Ďalšie predvádzanie by malo nasledovať po celom svete.

Na stránke umelkyne sa píše, že "PlopEgg Painting" uvoľňuje voľnú reťaz myšlienok - o vytváraní strachu, symbolickej sily momentálnej a tvorivej moci ženskosti. "V mojom odbore sa snažím vytvoriť mentálne dvere," uviedla Moiré, ktorá takýmto pôrodom vraj pomáha umeniu na svet.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu