Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Novodobý Tarzan: Vyrastal v džungli s opicami a teraz sa chce oženiť

John našiel útočisko medzi opicami Zobraziť galériu (3)
John našiel útočisko medzi opicami (Zdroj: newvision.co.ug)

BUTANGALA - John Ssebunya z Ugandy ako malý od strachu ušiel do džungle, pretože sa stal svedkom vraždy. Mal však šťastie a prijali ho medzi seba opice, ktoré ho prakticky vychovali. Prečítajte si neuveriteľný príbeh novodobého Tarzana, ktorý sa po rokoch vrátil späť medzi ľudí a teraz sa chce oženiť.

Tohto mladíka pozná celá Uganda. Ešte ako dvoj alebo trojročný ušiel z domu, pretože videl, ako jeho otec zabil mamu a bál sa, že zavraždí aj jeho. Skryl sa v džungli, kde narazil na istý druh opíc, ktoré sa ho ujali. Mal veľké šťastie, že na neho nezaútočili a nezabili ho. Matne si spomína, že mu po niekoľkých dňoch ponúkli korene rastlín a orechy. Zvieratá boli spočiatku veľmi obozretné, ale keď zistili, že pre nich chlapec nepredstavuje žiadnu hrozbu, vzali ho medzi seba.

John si pamätá, ako s opicami behal po pralese, hľadal potravu a šplhal na stromy. "Niekedy som spával ako ony, hlavou dole. Ale bolo to veľmi nepohodlné," povedal reportérke denníka The Guardian.

Po troch rokoch našla chlapca miestna obyvateľka, keď bola v lese po drevo. Zobrala ho so sebou do dediny, kde ho nikto nespoznával; bol totiž retardovaný a vôbec nevedel rozprávať. Ešte aj teraz má problém vyjadriť, čo chce vlastne povedať.

Keď ho našli, bol celý špinavý a mal návyky, ktoré pochytil od opíc
Zobraziť galériu (3)
Keď ho našli, bol celý špinavý a mal návyky, ktoré pochytil od opíc  (Zdroj: newvision.co.ug)

Žena sa Johna snažila kŕmiť teplým jedlom, no z toho mu došlo zle. Po niekoľkých dňoch si všimli, že mu zo zadku trčia pásomnice, pričom niektoré boli dlhé viac ako jeden meter. Zachránili mu tak život. Neskôr ho prichýlili vo svojom sirotinci manželia Paul a Molly. "Bol strašne divoký. Mal veľa vlasov a úplne stvrdnuté nechty. Ale podarilo sa nám z neho opäť spraviť človeka," povedali.

John s antropologičkou, ktorá za ním prišla do Afriky
Zobraziť galériu (3)
John s antropologičkou, ktorá za ním prišla do Afriky  (Zdroj: newvision.co.ug)

Mladík taktiež netuší, koľko má rokov, ale podľa odhadov to môže približne 26. Po dohode s Paulom a Molly oslavuje narodeniny vždy 3. júla. John dokonca svoju krajinu reprezentoval na paralympiáde. Teraz je jeho najväčším snom svadba. Dúfa, že sa mu podarí nájsť nejakú milú slečnu, ktorá by ho urobila šťastným.

Novodobý Tarzan z Ugandy

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu