Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Skutočný príbeh tarzanej ženy: Päť rokov ju vychovávali opice v džungli!

Marina Chapmanová
Marina Chapmanová (Zdroj: nodeju.com)

NEW YORK - Britka Marina Chapmanová nedávno vyrozprávala svoj životný príbeh, ktorý je akoby vystrihnutý z dobrodružnej knihy. Tvrdí totiž, že vyrastala v džungli, kde ju vychovávali opice. Neskôr ju našli lovci, ktorí ju predali do nevestinca.

Marina, ktorá pochádza z Veľkej Británie, prežila detstvo v juhoamerickej Kolumbii. Odtiaľ ju mali ešte ako malú v päťdesiatych rokoch minulého storočia uniesť neznámi páchatelia, ktorí ju neskôr nechali v džungli neďaleko hraníc s Venezuelou.

Žena vo svojej knihe The Girl With No Name: The Incredible True Story of the Girl Raised by Monkeys (v preklade Dievča bez mena: Neuveriteľný príbeh dievčaťa, ktoré vychovali opice), ktorá má vyjsť nabudúci rok, opisuje, ako je medzi seba vzala skupinka málp kapucínskych. Ďalších päť rokov s nimi prežila podobne ako Jane v príbehu o Tarzanovi. Opice ju naučili ako liezť po stromoch a chytať vtáky a malé hlodavce holými rukami.

Potom však Chapmanovú objavili miestni lovci, ktorí ju vymenili priekupníkom s bielym mäsom za papagája. V bordeli strávila nedobrovoľne niekoľko rokov, až pokým ju ako slúžku nezamestnala istá kolumbijská rodina. V roku 1977 s ňou odišla do Anglicka. Tam sa zoznámila s bývalým kostolným organistom Johnom Chapmanom, za ktorého sa neskôr vydala.

Život v pralese Marinu ovplyvnil natoľko, že v rovnakom duchu vychovávala aj svoje dve deti. "Vôbec jej nevadilo, keď sa po dome pohyboval nejaký hmyz. Naopak, hovorila nám, aby sme si naň zvykli, že je to prirodzené," hovorí Vanessa. "Keď sme chceli jesť, museli sme vydávať také divné zvuky. Kamaráti našu mamu milovali. V mnohých ohľadoch pôsobila ako veľké dieťa, bola ako my," dodáva James.

Pred piatimi rokmi sa Chapmanová vrátila do Kolumbie, aby sa pokúsila vypátrať svojich biologických rodičov, ale bez úspechu. O jej neskutočný príbeh už prejavila záujem aj britská produkčná spoločnosť, ktorá o ňom plánuje nakrútiť dokumentárny film.

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu