Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Známy spisovateľ prezradil, kde je "brána do pekiel"!

Dan Brown a jeho kniha Inferno Zobraziť galériu (2)
Dan Brown a jeho kniha Inferno (Zdroj: SITA)

MANILA - Americký spisovateľ Dan Brown nepotešil filipínske hlavné mesto Manilu, ktoré vo svojej najnovšej knihe Inferno označil za "bránu do pekiel". Miestne úrady preto hlasno protestujú, napísala agentúra AP.

Kniha Inferno sa už na Filipínach predáva. A čitatelia v nej nájdu aj scénu, v ktorej žena pricestuje do Manily šokovaná biedou, desivými dopravnými zápchami, dusivým smogom, zločinnosťou a sexuálnym obchodom vrátane detskej prostitúcie.

Starosta Manily Francis Tolentino v otvorenom liste, ktorý vo štvrtok Brownovi poslal, vyjadril poľutovanie nad tým, že akokoľvek je Inferno fikcia, "sme hlboko rozčarovaní vaším nepresným zobrazením našej milovanej metropoly".

Z Inferna už je týždeň od vydania bestseller. Príbeh odvodený čiastočne z Dantovho eposu znovu privádza na scénu Roberta Langdona, protagonistu slávnej Brownovej knihy Da Vinciho kód a jej pokračovania Stratený symbol.

Sama kniha Inferno je literárnou fikciou, ale Brown na svojich internetových stránkach uvádza, že "všetky umelecké, literárne, vedecké a historické odkazy v románe sú skutočné".

Starosta Tolentino vo svojom liste nepopiera, že mesto, v ktorom žije 1,65 milióna obyvateľov, má problémy. Nepopiera jeho chudobné štvrti a nepopiera biedu, ale tvrdí, že Brown úplne opomenul pevnú katolícku vieru mnohých obyvateľov, rovnako ako ich "dobrú povahu a vzájomný súcit". "V skutočnosti je to tu brána do nebies," napísal.

Na internete však niektorí Filipínci s Brownovým opisom Manily súhlasia. "Vyzerá to, že ten, kto nikdy nebol v Manile, je Tolentino," napísal jeden z nich.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu