Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Školák hazarduje so životom: Vezie sa "prilepený" za nákladiakom!

(Zdroj: YouTube)

BLACKBURN - Približne 14-ročný chlapec v školskej uniforme sa zahráva so smrťou, keď sa vezie prichytený na zadnej časti nákladiaka. Zábery, ktoré sa objavili na sociálnej sieti Facebook a pochádzajú z anglického Blackburnu, teraz prešetruje polícia.

Video z nebezpečnej zábavky urobil neznámy autor z auta idúceho za nákladiakom a po ich zverejnení na Facebooku sa okamžite začali šíriť internetom. Na zázname vidno mladého chlapca zachyteného na nárazníku kamióna, ktorý sa pohybuje rýchlosťou približne 50 kilometrov za hodinu. Keď vodič, prepletajúci sa rušnou dopravou, konečne spomalí, školák šikovne zoskočí a ešte stihne do kamery ukázať zdvihnutý palec.

Člen miestneho zastupiteľstva Jim Shorrock vyzval riaditeľov škôl, aby šíriacu sa senzáciu potlačili hneď v zárodku. "Je to pochabý žart, ktorý by mohol ľahko stáť niekoho život. Surfovanie za nákladiakom je extrémna hlúposť, pri ktorej sa môže zvrhnúť množstvo vecí. Ak vodič nevie, že niekto visí na zadnej časti jeho vozidla, mohlo by to mať tragické následky, ako pre dieťa, tak aj pre šoféra," uviedol na margo záberov.

"Tiež dúfam, že ďalší mladí ľudia v Blackburne neuvažujú o niečom tak hlúpom. Som rád, že do incidentu je už zainteresovaná aj polícia a plne podporujem ďalšie vyšetrovanie," dodal Shorrock pre britský The Sun.

Podľa riaditeľa dopravnej polície je to, čo urobil mladý chlapec extrémne nebezpečné a nezodpovedné. Hovorca spoločnosti, ktorej kamión patril, sa vyjadril, že o videozázname vedia a vec berú vážne, preto urobia všetko pre to, aby boli polícii pri pátraní nápomocní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu