Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Luxus aj skromnosť: Takto bývajú počítačoví superboháči!

Dom Billa Gatesa Zobraziť galériu (10)
Dom Billa Gatesa (Zdroj: business.rediff.com)

BRATISLAVA - Za svoje peniaze si môžu kúpiť takmer všetko. Pekné domy, luxusné autá, dovolenky v tých najexotickejších kútoch sveta. Reč je o pánoch, ktorí dnes vládnu počítačovému priemyslu, a ktorých príjmy bežnému človeku vyrážajú dych. Ste zvedaví, ako títo superboháči bývajú?

Najväčší počítačoví giganti majú, tak ako ostatní ľudia, rôzny vkus a tomu zodpovedá aj dizajn ich domov, či skôr v mnohých prípadoch lepšie povedané, megavíl. Za miliardy, ktoré si v živote zarobili, si ich aj môžu dovoliť. Nie všetci z nich však preferujú okázalý spôsob života a radšej volia nenápadné "domčeky", ktoré nepútajú zbytočnú pozornosť.

Mark Zuckerberg (28), Facebook, Kalifornia

Zakladateľ najväčšej sociálnej siete býva v jednoduchom bielom dome, ktorý sa na prvý pohľad nelíši od tých v susedstve. Mark si súdiac na podľa vonkajšieho vzhľadu a vnútorného zariadenia, za ktorý zaplatil 6 miliónov dolárov (4,8 milióna eur), na luxus nepotrpí.
Zobraziť galériu (10)
Zakladateľ najväčšej sociálnej siete býva v jednoduchom bielom dome, ktorý sa na prvý pohľad nelíši od tých v susedstve. Mark si súdiac na podľa vonkajšieho vzhľadu a vnútorného zariadenia, za ktorý zaplatil 6 miliónov dolárov (4,8 milióna eur), na luxus nepotrpí.  (Zdroj: maypalo.com)

Paul Otellini (61), Intel, Kalifornia

Generálny riaditeľ jednej z najväčších spoločností zameraných na výrobu mikroprocesorov a integrovaných obvodov býva na kopci v kalifornskom San Franciscu. Dom je ladený v teplých farbách a pôsobí skôr ako horská chata pre zámožných niekde vo Švajčiarsku. Svojmu majiteľovi určite poskytuje potrebné pohodlie.
Zobraziť galériu (10)
Generálny riaditeľ jednej z najväčších spoločností zameraných na výrobu mikroprocesorov a integrovaných obvodov býva na kopci v kalifornskom San Franciscu. Dom je ladený v teplých farbách a pôsobí skôr ako horská chata pre zámožných niekde vo Švajčiarsku. Svojmu majiteľovi určite poskytuje potrebné pohodlie.  (Zdroj: google)

Bill Gates (56), Microsoft, Washington

Len málokto si dal na svojom príbytku záležať tak, ako zakladateľ firmy Microsoft a zároveň druhý najbohatší človek na svete. Jeho sci-fi dom vybudovaný na brehu jazera je skutočný unikát, a to nielen po architektonickej, ale aj technologickej stránke. Každý hosť totiž dostane pri vchode mikročip a inteligentný dom po jeho príchode do miestnosti z neho automaticky odpočíta, akú teplotu, intenzitu osvetlenia a hudbu má návštevník rád a podľa toho sa prispôsobí. Gates za túto výnimočnú stavbu s 24 kúpeľňami, divadlom či obrovskou knižnicou zaplatil viac ako 100 miliónov dolárov (vyše 80 miliónov eur).
Zobraziť galériu (10)
Len málokto si dal na svojom príbytku záležať tak, ako zakladateľ firmy Microsoft a zároveň druhý najbohatší človek na svete. Jeho sci-fi dom vybudovaný na brehu jazera je skutočný unikát, a to nielen po architektonickej, ale aj technologickej stránke. Každý hosť totiž dostane pri vchode mikročip a inteligentný dom po jeho príchode do miestnosti z neho automaticky odpočíta, akú teplotu, intenzitu osvetlenia a hudbu má návštevník rád a podľa toho sa prispôsobí. Gates za túto výnimočnú stavbu s 24 kúpeľňami, divadlom či obrovskou knižnicou zaplatil viac ako 100 miliónov dolárov (vyše 80 miliónov eur).  (Zdroj: business.rediff.com)

Tim Cook (51), Apple, Kalifornia

Výkonný riaditeľ spoločnosti Apple je Gatesov pravý opak. Žije v nenápadnom dome, o ktorom by si asi len málokto myslel, že patrí americkému miliardárovi. Pompéznosť teda medzi jeho vlastnosti určite nepatrí. Zase až tak lacný ale nebol; Cook za neho dal 1,9 milióna dolárov (1,5 milióna eur).
Zobraziť galériu (10)
Výkonný riaditeľ spoločnosti Apple je Gatesov pravý opak. Žije v nenápadnom dome, o ktorom by si asi len málokto myslel, že patrí americkému miliardárovi. Pompéznosť teda medzi jeho vlastnosti určite nepatrí. Zase až tak lacný ale nebol; Cook za neho dal 1,9 milióna dolárov (1,5 milióna eur).  (Zdroj: technoflames.com)

Jack Dorsey (35), Twitter, Španielsko

Zakladateľ mikroblogovacej siete Twitter pri kúpe domu rozhodne nešetril. Za ten, ktorý stojí na úpätí skál v San Franciscu, vo februári vysolil takmer 10 miliónov dolárov (8 miliónov eur). Dorsey je fanúšikom prírodných materiálov a tomu prispôsobil interiér aj exteriér. Najväčším pozitívom je určite výhľad, ktorý má 35-ročný boháč k dispozícii, kedykoľvek sa mu zachce.
Zobraziť galériu (10)
Zakladateľ mikroblogovacej siete Twitter pri kúpe domu rozhodne nešetril. Za ten, ktorý stojí na úpätí skál v San Franciscu, vo februári vysolil takmer 10 miliónov dolárov (8 miliónov eur). Dorsey je fanúšikom prírodných materiálov a tomu prispôsobil interiér aj exteriér. Najväčším pozitívom je určite výhľad, ktorý má 35-ročný boháč k dispozícii, kedykoľvek sa mu zachce.  (Zdroj: curbed.com)

Marissa Ann Mayerová (37), Yahoo, Kalifornia

Šéfka amerického internetového gigantu Yahoo stavila na klasiku. Spolu s manželom býva v dome s garážou a záhradou, ktorý ju vyšiel na 5,2 milióna dolárov (vyše 4 milióny eur). Nechýba priestranná veranda, ktorá je vhodná na večerné posedenia s priateľmi.
Zobraziť galériu (10)
Šéfka amerického internetového gigantu Yahoo stavila na klasiku. Spolu s manželom býva v dome s garážou a záhradou, ktorý ju vyšiel na 5,2 milióna dolárov (vyše 4 milióny eur). Nechýba priestranná veranda, ktorá je vhodná na večerné posedenia s priateľmi.  (Zdroj: sfgate.com)

Meg Whitmanová (56), Hewlett Packard, Kalifornia

A máme tu ďalšiu Kalifornčanku. Niekdajšia kandidátka na guvernérku Whitmanová zvolila klasický dom typu, aké sa stavali najmä v období občianskej vojny. Svojou jednoduchosťou a čistými líniami akurát zapadá do okolitého prostredia.
Zobraziť galériu (10)
A máme tu ďalšiu Kalifornčanku. Niekdajšia kandidátka na guvernérku Whitmanová zvolila klasický dom typu, aké sa stavali najmä v období občianskej vojny. Svojou jednoduchosťou a čistými líniami akurát zapadá do okolitého prostredia.  (Zdroj: zimbio.com)

Michael Dell (47), Dell, Texas

Zakladateľ tretej najväčšej firmy na výrobu počítačov žije spolu s rodinou v texaskej metropole Austin. Na kúpe domu, ktorý spolu s pozemkom zaberá viac ako tri kilometre štvorcové, nešetril. Maximálny komfort mu zabezpečuje 8 spální, 21 kúpeľní, vnútorný i vonkajší bazén, telocvičňa a v prípade potreby aj konferenčná miestnosť. Dell za členitý príbytok zaplatil 18 miliónov dolárov (14,4 miliónov eur).
Zobraziť galériu (10)
Zakladateľ tretej najväčšej firmy na výrobu počítačov žije spolu s rodinou v texaskej metropole Austin. Na kúpe domu, ktorý spolu s pozemkom zaberá viac ako tri kilometre štvorcové, nešetril. Maximálny komfort mu zabezpečuje 8 spální, 21 kúpeľní, vnútorný i vonkajší bazén, telocvičňa a v prípade potreby aj konferenčná miestnosť. Dell za členitý príbytok zaplatil 18 miliónov dolárov (14,4 miliónov eur).  (Zdroj: sharequotes.us)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu