Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tínedžer trhol rekord v ožratosti: V 19 rokoch 7 promile!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: homotron.net)

MONTPELLIER - Rekordných sedem promile alkoholu namerali záchranári tínedžerovi, ktorý sa v noci na dnešok opil a zranil na hlave v meste Béziers na juhovýchode Francúzska. Informovali o tom miestne úrady. O riziku smrteľnej otravy alkoholom sa pritom hovorí od štyroch promile vyššie.

Mladík podľa svojich priateľov v reštaurácii vypil v krátkej dobe sedem decilitrov pastisu, ktorý obsahuje najmenej 40 percent alkoholu. Potom náhle spadol a vážne si poranil hlavu. Leží na jednotke intenzívnej starostlivosti a je stále v bezvedomí, dodali úrady.

Tradičné letné slávnosti v Béziers sa tento rok podľa agentúry AFP stali od začiatku 10. augusta svedkom javu, ktorý sa podľa niektorých nazýva binge drinking a spočíva v skonzumovaní čo najväčšieho množstva alkoholu v čo najkratšom čase. Dochádza pritom k mnohým bitkám a intoxikácii alkoholom.

Jav sa týka aj užívateľov drog. Z účastníkov večierkov s rýchlou konzumáciou kanabisu, kokaínu a extázy ich napríklad len v noci na dnešok skončilo 22 v nemocnici, spresnil predstaviteľ hasičov, ktorí mnohým postihnutým poskytujú prvú pomoc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu