Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Vraždiaci alkohol v Česku už známy: Ďalšou obeťou je muž, ktorého oslepil!

Pančovaný alkohol
Pančovaný alkohol (Zdroj: Policie ČR)

PŘÍBRAM - Škandál s alkoholom sa v Čechách dramatizuje. Tamojšia polícia už má prvé indície v prípade otravy 65-ročného muža z Příbrami. Toho mal otráviť alkohol pochádzajúci z barelov označených logom likérky Drak. V kamennom obchode, kde muž nakupoval, už zaistila obaly od vodky a rumu. Otráv alkoholom sa pritom u našich západných susedov v posledných dňoch vyskytlo viac.

"Išlo o barely vodky a tuzemáku. Celá vec je zatiaľ v prešetrovaní. Je možné, že niekto etiketu likérky zneužil," informovala tlačová hovorkyňa příbramskej polície Monika Schindlová.

Továreň na výrobu likérov ale predaj závadného alkoholu popiera, uvádza portál tn.cz. "Ide zrejme o nejakú dezinformáciu. Už od jari máme stály colný dohľad a sme denne pod dohľadom," reagoval zástupca firmy. Polícia napriek tomu upozorňuje ľudí, aby sa vyhli nákupu neokolkovaného alebo rozlievaného alkoholu z neznámych zdrojov.

Jeden z posledných prípadov otravy metanolom sa stal v nedeľu na Příbramsku. Tamojšia nemocnica hospitalizovala staršieho muža, ktorý po vypití pančovaného alkoholu oslepol. "Najskôr vraj videl čiernobielo, potom oslepol úplne. Teraz leží vo vážnom stave na jednotke ARO a je udržiavaný v umelom spánku," uviedla příbramská policajná hovorkyňa.

Pacient si kúpil vodku v jednej z příbramských predajní a vypil asi sedem štamperlíkov. Policajti ráno zaistili šesťlitrové plastové barely, na ktorých etikete bolo uvedené Originál vodka - jemná a Tuzemák. Vec sa vyšetruje ako trestný čin ohrozovania zdravia závadnými potravinami a inými predmetmi z nedbanlivosti.

Dnes popoludní sa v Ostrave objavili ďalší dvaja pacienti s podozrením na otravu metanolom. Stav prvého z nich nie je vážny, druhý muž je v bezvedomí na ARO a na dialýze. Počet otrávených ľudí sa tak zvýšil na deväť, traja už na otravu metanolom zomreli.

 
 
 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu