Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Šokujúce: Chorú ženu bez pŕs vykázali z bazéna, kvôli obnaženej hrudi!

Jodi Zobraziť galériu (2)
Jodi (Zdroj: cancerkick.com)

SEATTLE - Prišla síce o prsia, ale bola šťastná, že prežila. Aby sa Jodi Jaecksová dostala späť do formy, začala pravidelne plávať. Po čase jej ale pracovníci mestských bazénov zakázali vstup. Dôvod? Nenosila horný diel plaviek.

Namiesto prsníkov má štyridsaťsedemročná Američanka len dve jazvy. Kvôli zhubným nádorom jej ich lekári museli minulý rok kompletne odstrániť. Hrudník má preto úplne plochý. Napriek tomu sa podľa rozhodnutia vedenia v bazéne a jeho okolí nesmie pohybovať bez horného dielu plaviek.

Statočnej Jodi, ktorá celý život aktívne športovala, pritom nešlo o nič iné, ako získať späť svoju stratenú kondíciu. Plávaním chcela posilniť telo znivočené mesiacmi chemickej liečby. Keďže však trpí silnými neuropatickými bolesťami na hrudníku a krku, nosí iba spodný diel kúpacieho úboru. Neznesie ani prsné protézy, napísal Blesk.cz.

Šokujúce: Chorú ženu bez
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: cancerkick.com)

Podľa predstaviteľov plavárne môžu byť "hore bez" iba muži, ženy musia mať hrudník zakrytý. A to za všetkých okolností. "Sme rodinné zariadenie a naším cieľom je zabezpečiť, aby sa ľudia z rôznych kultúrnych prostredí u nás cítili dobre. Pani Jaecksová svojím správaním dala jasne najavo, že chce svoje jazvy predvádzať svetu ako "odznak odvahy" a náš bazén chcela využiť na šírenie svojho posolstva," uviedli vo svojom vyhlásení.

Jodi je z ich rozhodnutia sklamaná. "Určite je dobre, keď si dospelí i deti uvedomia, že niečo ako rakovina existuje. Môže postihnúť ich alebo kohokoľvek z ich blízkeho okolia," povedala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu