Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Z prasacej kože vymodelovali žene nový prsník!

Claire Barrellová
Claire Barrellová

RIPLEY - Claire Barrellovej (35) prišla kvôli rakovine o jeden prsník. Nedávno sa však stala jednou z mála žien na svete, ktorej počas jedinečného zákroku vymodelovali z kože prasaťa nový.

Operáciu hradila poisťovňa, ktorá za ňu zaplatila 35 000 libier (39 700 eur). Lekári chceli pri rekonštrukčnom zákroku najprv použiť kožu z ramena alebo brucha, potom sa však rozhodli pre prasaciu, pretože je údajne pružnejšia ako tá ľudská. Claire sa tak aj naďalej bude môcť venovať svojmu najväčšiemu koníčku - tenisu.

Žena, ktorá pracuje ako obchodná poradkyňa povedala, že sa cítila ako pokusný králik. "Je to celkom nová procedúra. Sledovalo ma asi desať chirurgov, aby všetko vyšlo tak ako má."

Claire si nahmatala hrču v pravom prsníku pred rokom, keď bola na dovolenke v Thajsku. "Ľahla som si na brucho a stále som mala pocit akokey som na niečom ležala. Najprv som si myslela, že je to gombík na matraci, potom mi ale došlo, že to je vo mne." Vystrašenej žene trvalo päť týždňov kým sa odhodlala ísť k lekárovi. Ten jej obavy potvrdil a prsník jej krátko nato amputovali.

Teraz sa už ale opäť môže pýšiť párom pekných pŕs, ktoré okrem toho, že jeden z nich je tuhší ako ten druhý, sú takmer na nerozoznanie. "Keď mám na sebe podprsenku, oba košíky sú plné. Odviedli skvelú prácu," dodala Claire.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu