Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Chlpatá kráska okúzlila chlapov: Milovali jej bradu a fúzy!

Annie nemala o záujem mužov núdzu
Annie nemala o záujem mužov núdzu (Zdroj: Wikipedia)

VIRGÍNIA - Annie Jonesová, ktorá sa narodila 14. júla 1865 vo Virgínii, sa do histórie Spojených štátov zapísala ako výnimočná žena. Už po pár týždňoch jej začali rásť fúzy a neskôr ju rodičia nechali za 150 dolárov týždenne ukazovať v cirkuse ako atrakciu. Z dievčatka trpiaceho hirzutizmom sa stal výkonný stroj na peniaze.

Keď mala Annie dva roky, presťahovala s rodičmi do New Yorku, kde ju promotér P. T. Barnum vystavoval vo svojom múzeu. Od piatich rokov u neho zostala sama, pretože jej rodičia sa vrátili späť do Virgínie. Malú Annie však uniesol miestny čudák, ktorého sa polícii našťastie podarilo vypátrať a zavrieť do väzenia. Od tej doby sa matka už nikdy od svojej dcéry neodlúčila.

V dospelosti pokračovala Annie v kariére ako Žena s bradou a úspešne si tak zarábala na živobytie. Návštevníkov udivovala nielen chlpatým porastom, ale aj neskutočnou hrivou vlasov dlhou 1,5 metra. Mala tiež veľké hudobné nadanie a v spoločnosti vraj vyzdvihovali jej vyberané spôsoby.

Napriek svojmu spoločenskému handicapu sa Annie dvakrát vydala. S prvým manželom, moderátorom zábavných show Richardom Elliotom, sa rozviedla v roku 1895 po 14 rokoch manželstva. Dôvodom boli jej úlety s láskou z detstva Williamom Donovanom. Vzali sa a krátko po svadbe vyrazili na turné po Európe. William ale počas cesty náhle zomrel.

Annie si požila už potom len krátko. V roku 1902 počas návštevy u matky v New Yorku ochorela na tuberkulózu a o niekoľko dní chorobe podľahla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu