Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Ruský miliardár a krásna blondínka sa hrajú na anglickú šľachtu!

Ruský boháč so svojou milenkou Katiou Zobraziť galériu (5)
Ruský boháč so svojou milenkou Katiou (Zdroj: Neale Haynes)

LONDÝN - Keby ste mali toľko peňazí ako tento Rus, tiež by ste nevedeli, čo s nimi. Nie je sa preto čomu čudovať, keď sa miliardár snaží presadiť medzi anglickou šľachtou kupovaním okázalých sídel. Spoločnosť mu v nich robí krásna blondína - milenka a tvár jeho značky.

Na konci zelenej uličky v anglickej dedine Northamptonshire stojí zámok z roku 1702, ktorý sa svojím vzhľadom ponáša na slávny francúzsky Versailles. Sídlo Easton Neston je ideálnym miestom pre renesančného princa, ktorým je v tomto prípade ruský nabob Leon Max. Boháč kúpil stavbu za vyše 18 miliónov eur a ďalších 28 miliónov utratil za jej opravy a vylepšenia.

Ruský miliardár a krásna
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Neale Haynes)

Leonid Maxovitch Rodovinski, ako sa celým menom tento muž z východu volá, je ďalší z Rusov, ktorí si kúsok po kúsku skupujú Anglicko. Netúži však po futbalových kluboch ani autách, dáva prednosť okázalým sídlam, v ktorých býva takmer sám, keďže je rozvedený a jeho jediná dcéra Sophie (24) žije v Portlande.

Leon však nie je typický oligarcha, k obrovskému majetku sa dostal vlastnou prácou a usilovnosťou. "V sedemdesiatych rokoch som utiekol z Petrohradu do Viedne, kde som dostal politický azyl. Pamätám sa, že som išiel vládnou dodávkou po meste, ktoré bolo nádherné, ale nápisy boli v nemčine a tej som nerozumel. Vtedy som si povedal, že musím začať plávať, alebo sa utopím," popísal britskému denníku Daily Mail.

Z Viedne sa potom odsťahoval do New Yorku a do Ruska sa vracia väčšinou iba kvôli svojej staručkej matke (90). "Chcel som si založiť vlastnú spoločnosť. Myslel som, že na to mám. A v dvadsiatich piatich rokoch už som bol milionár," priznáva.

Okrem finančného bohatstva si Leon dokázal zabezpečiť aj ďalší "šperk". Tým je blonďavá kráska a milenka v jednej osobe - Katia Elizavora (25), korú Leon stretol v Moskve na ulici, keď mala iba štrnásť. Onedlho sa stala nielen jeho družkou, ale aj tvárou módnej značky Max Studio, ktorú vlastní. Vzťah s 180 cm blondínkou podnikateľ prirovnáva k tomu, keď sa sochár zamiluje do svojho výtvoru.

Ruský miliardár a krásna
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Neale Haynes)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu