Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Rybár z mora vytiahol vydeseného psa, potom odhalil tragédiu!

Rybár vyťahuje vyľakaného Barneyho z vody, napravo s nebohou majiteľkou
Rybár vyťahuje vyľakaného Barneyho z vody, napravo s nebohou majiteľkou (Zdroj: YouTube)

SARASOTA - Keď sa americký rybár plavil na kajaku pri floridskej pláži Siesta Key, s prekvapením narazil na vydeseného a poraneného psa. Vytiahol ho z vody a začal pátrať po jeho majiteľoch. Dúfal v šťastný koniec, namiesto toho však odkryl tragický príbeh, ktorý mal na svedomí opitý vodič.

Tridsaťosemročný muž psa vytiahol von. Všetko zaznamenala kamera, ktorú mal pripevnenú na loďke. Keďže jeho pánov sa mu nepodarilo nájsť, vybral sa na veterinárnu kliniku v Sarasote.

Miestny veterinár podľa čipu zistil, že pes sa volá Barney a patrí päťdesiaťtriročnej Donne Chenovej. Prečo bol jej pes vo vode, sa dozvedel až 7. januára, keď video umiestnil na internet.

Vďaka komentárom užívateľov sa celý prípad vyriešil už na druhý deň. Ukázalo sa, že sa Barney so svojou majiteľkou stali v sobotu popoludní obeťami nehody. Bezohľadný opitý vodič Blake Talman akurát unikal od inej nehody, stratil kontrolu nad riadením a vrazil priamo do Chenovej a jej psa, ktorí v tej chvíli bežali po chodníku. Matka troch detí zomrela okamžite a vyplašené zviera z miesta nehody ušlo.

"Podľa našich odhadov bol Barney traumatizovaný natoľko, že chcel utiecť od miesta nehody čo najďalej. Keď dobehol na koniec súše, vrhol sa do vody. Som šťastný, že som v tú chvíľu rybárčil. Nie som si totiž istý, či by Barney dokázal ešte niekam doplávať. Je síce otrasený, ale inak je v poriadku," povedal jeho záchranca.

Vinníka nehody obvinili zo zabitia, ničenia majetku a osobnej ujmy. Počas prvého súdneho pojednávania stanovili kauciu na 100 000 dolárov (74 000 eur).

Záchrana Barneyho

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu