Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Milionárka vybabrala s rodinou, peniaze odkázala sexuálnemu násilníkovi!

Huguette Clarková bola dcérou ťažobného magnáta
Huguette Clarková bola dcérou ťažobného magnáta

NEW YORK - Samotárska bezdetná multimilionárka Huguette Clarková pekne vypiekla so svojou rodinou, ktorá si robila zálusk na jej majetok v hodnote 400 miliónov dolárov (286 miliónov eur). Ten totiž medzi inými zanechala aj odsúdenému sexuálnemu delikventovi.

Clarková zomrela 24. mája vo veku 104 rokov. Vo svojej poslednej vôli odkázala 33 miliónov zdravotnej sestre, a zároveň blízkej priateľke, Hadassah Periovej, pol milióna svojmu právnikovi a účtovníkovi, ktorého kedysi odsúdili za spáchanie sexuálneho zločinu.

Newyorská polícia však posledne menovanú dvojicu podozrieva z toho, že testament milionárky zmanipulovali. Zo závetu, ktorý spísala v roku 2005, vraj svoju rodinu z matkinej i otcovej strany vynechala preto, lebo s nimi udržiavala len minimálny kontakt.

Tí sú vraj odkázaním tak veľkého množstva peňazí Periovej šokovaní. Šesťdesiatročná žena trávila s Clarkovou počas posledných dvadsiatich rokov každý deň. Okrem hotovosti jej štedrá zamestnávateľka zanechala aj vzácnu zbierku japonských a francúzskych bábik.

"Pani Huguette bola veľmi láskavá a štedrá žena, s ktorou som prežila nádherné chvíle a mala som ju veľmi rada. Som smutná, že už nie je medzi nami," vyhlásila Periová.

Clarková bola dcérou bývalého amerického senátora Williama Andrewsa Clarka, ktorý bol magnátom v oblasti ťažby medi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu