Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Google ponúka pomoc pri pátraní po nezvestných v Japonsku

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americká spoločnosť Google ponúkla pomoc svojho video serveru YouTube pre postihnutých zemetrasením a vlnami cunami v Japonsku, aby mohli nájsť svojich známych a blízkych.

Na svojej stránke v piatok umiestnila obrázky obetí katastrofy, ktorí hľadajú informácie o svojich priateľoch a členoch rodín, o ktorých nevedia, čo sa s nimi stalo. Tieto videá, ktorá väčšinou netrvajú ani minútu, boli natočené v troskách po zemetrasení a žiadané informácie možno pridať aj nájsť na internetovej stránke youtube.com/shousoku.

Od ničivého zemetrasenia v Japonsku Google zaviedol aj službu "Person Finder" v podobe video snímok a tiež fotografickú službu na stránke Picasa.

Hovorca Google uviedol, že mnoho zamestnancov firmy sa rozhodlo venovať Japonsku 20 percent svojho pracovného času, ktorý je oficiálne vyhradený na ich osobné projekty. Pätinu svojej pracovnej doby sa tak budú niektorí pracovníci firmy venovať projektom, ktoré môžu akokoľvek pomôcť krajine zdevastovanej obrovskou prírodnou katastrofou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu