Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Homosexuáli sa boja, premiér im pohrozil zatýkaním

Premiér Raila Odinga
Premiér Raila Odinga

NAIROBI - Najväčšia organizácia homosexuálov v Keni v pondelok informovala o panike, ktorú medzi jej členmi vyvolali najnovšie výroky tamojšieho premiéra Railu Odingu. Ten počas nedeľňajšieho vystúpenia pohrozil homosexuálom uväznením, ak ich prichytia pri súloži.

Ako uviedol funkcionár Kenskej koalície gayov a lesieb Nguru Karugu, do kancelárie organizácie telefonujú znepokojení členovia, z ktorých sú niektorí nakazení vírusom HIV a obávajú sa, že by ich mohli zatknúť pri preberaní liekov vo vládnych klinikách. Odingov hovorca Dennis Onyango však ešte v nedeľu večer vyhlásil, že premiérove slová boli vytrhnuté z kontextu.

Na audionahrávke z vystúpenia, ktorú získala tlačová agentúra AP, Odinga hovorí, že "ak prichytia muža majúceho sex s iným mužom, uväznia ich". Kenské orgány budú podľa neho postupovať rovnako aj v prípade, ak "prichytia dievča s iným dievčaťom".

Premiér považuje lesbizmus ako rúhanie. "Chceme krajinu, ktorá je čistá. Nechceme mať nič spoločné so sodomiou," povedal Odinga. Kenské zákony v súčasnosti zakazujú akýkoľvek "sex proti zákonom prírody", za čo v krajine hrozí 14 rokov vo väzení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu