Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Supa homosexuála chcú preorientovať

Detlef a Guido pri milostných hrátkach Zobraziť galériu (3)
Detlef a Guido pri milostných hrátkach

BERLÍN - Netradičnú úlohu má supia slečna, ktorá tento týždeň putovala z ostravskej zoo do nemeckého Münsteru. Tamojší ošetrovatelia do nej podľa dnešného vydania denníka Bild vkladajú nádeje, že preorientuje supa Detlefa, ktorý doteraz javil záujem len o operencov svojho pohlavia. So supom Guidom, ktorý sa teraz na oplátku sťahoval na sever Moravy, dokonca vytvoril stály pár.

Obaja samci začali v Münsterskej zoo od marca zdieľať spoločné hniezdo, čo neuniklo pozornosti správy záhrady ani návštevníkov. "Sedeli vždy tesne vedľa seba a chránili svoje hniezdo pred ostatnými supmi," popísal ich správanie ošetrovateľ Dirk Wewers. Vysvetľuje si ho tým, že k sebe nemali vhodnú samičku, a tak si medzi obyvateľmi voliéry našli spriaznenú dušu rovnakého pohlavia.

Wewers teraz dúfa, že zatiaľ bezmenná supica z Česka Detlefa preorientuje a vzbudí v ňom záujem o samice. "Šance sú dobré, pretože samčieho partnera hľadal len z nutnosti," tvrdí ošetrovateľ.

Ostravská samička si v Münsteri ale bude môcť vyberať z troch nápadníkov. "Boli by sme spokojní s akýmkoľvek vzťahom. Prírastky prichádzajú až po dvoch rokoch a nešťastník Guido sa teraz musí učiť "cukrovať" česky," dodal Wewers.

Vo svete zvierat nie je podľa biológov homosexualita nijako ojedinelá. Podľa Kanaďana Bruca Bagemihla, ktorý sa tejto problematike venuje, homosexuálne správanie zistili u viac ako 450 živočíšnych druhov, a to častejšie u zvierat žijúcich vo voľnej prírode ako u tých, ktoré sú držané v zajatí. Vedci sa však zatiaľ nezhodujú v názore, čo ich k nemu vedie.

Podobne známy homosexuálny párik ako v Münsteri mala pred časom aj newyorská zoo v podobe tučniakov Roya a Sila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu