Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Výbuch v pôrodnici zabil tri deti, ďalších 8 je zranených

Záchranári evakuujú novorodenca v inkubátore Zobraziť galériu (4)
Záchranári evakuujú novorodenca v inkubátore

BUKUREŠŤ - Tri deti prišli o život pri explózii v pôrodnici v Bukurešti. Popáleniny a iné zranenia utrpelo osem novorodencov a dve tehotné ženy. Príčiny výbuchu zatiaľ nie sú známe. Informovala o tom agentúra AP.

Podľa hovorkyne rumunského úradu pre naliehavé situácie (ISU) Ancy Onofreiovej explózia nastala včera večer na druhom poschodí nemocnice. Hustý dym sa potom rozšíril na jednotku intenzívnej starostlivosti pre predčasne narodené deti.

Zranení boli z pôrodnice vo štvrti Giulešti na severozápade rumunskej metropoly prevezení do iných bukurešťských nemocníc.

Server romanialibera.ro uviedol, že osem zranených detí má popáleniny na viac ako 50 percentách tela a sú vo vážnom stave.

Na mieste zasahovali desiatky hasičov. Pred budovou na správy o hospitalizovaných ženách a deťoch čakali ich príbuzní. Podľa rumunských médií mohla explóziu spôsobiť porucha klimatizácie.

V nemocnici je stále hospitalizovaných asi tridsať rodičiek s deťmi. Podľa zástupcu rumunského ministerstva zdravotníctva Raed Arafata, citovaného agentúrou AFP, sa úrady rozhodli celé zariadenie evakuovať.

Pôrodnica, kde sa nešťastie stalo, patrí v rumunskej metropole medzi tie s najlepšou povesťou, uviedla agentúra DPA. Deti tu na svet priviedlo mnoho žien z prominentných kruhov. Pôrodnica údajne nedávno kúpila niektoré nové prístroje a vybavenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu