Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V USA vyčíňa masový vrah, vyberá si černochov

Identikit páchateľa
Identikit páchateľa

DETROIT - V Spojených Štátoch rozbehla polícia pátranie po mužovi, ktorý údajne zabil piatich a zranil najmenej ďalších pätnástich mužov väčšinou čiernej pleti. Vyšetrovatelia sa domnievajú, že by sa mohlo jednať o rasovo motivovaný útok.

Páchateľ doteraz zaútočil na dvadsiatich mužov v troch amerických štátoch - Michigane, Ohiu a Virginii. Údajný masový vrah si vyberá prevažne mužov čiernej pleti a menšieho vzrastu, čo by podľa polície mohlo svedčiť o rasovom motíve.

Tá sa zdráha prezradiť bližšie detaily o útokoch a takisto odmietla zverejniť mená napadnutých. Svedčí o tom aj vyhlásenie vyšetrovateľa Patricka McGreevyho, ktorý akurát pripustil podobnosť útokov na viacerých miestach v krajine.

Riaditeľ Newyorského centra pre neuropsychológiu, ktorý sa zaoberá štúdiom správania masových vrahov tvrdí, že "polícia pracuje proti času, pretože je veľmi nepravdepodobné, že útočník prestane vraždiť sám od seba". Nie je ani podľa neho možné odhadnúť miesto ďalšieho útoku, keďže sa vrah pohybuje na viacerých miestach.

K útokom dochádza približne každé štyri dni, pričom medzi prvým a druhým napadnutím uplynul jeden mesiac. Páchateľ, ktorý s vražedným vyčíňaním začal na konci mája, koná vždy podľa rovnakého scenára; buď predstiera, že zablúdil a pýta sa svojej obete na cestu, alebo sa tvári, že sa mu pokazilo auto. Potom zrazu vytiahne na muža nôž, bodne ho a rýchlo odíde preč.

Z výpovede obetí sa podarilo zostaviť identikit, údajne sa jedná o mladého a svalnatého belocha, ktorý jazdí na zelenom Chevrolete Blazer. Polícia sa domnieva, že smrť černochov pre páchateľa nemusí byť primárnym cieľom, keďže väčšina jeho obetí útoky prežila.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu