Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Na ulici napadol a ťažko zranil muža kladivom!

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA - Pražskí strážnici a policajti zadržali v sobotu muža, ktorý je podozrivý, že pri potýčke udrel svojho protivníka do tváre kladivom a spôsobil mu vážne zranenia.

Informoval o tom v pondelok hovorca pražskej polície Tomáš Hulan. Mužovi, po ktorom policajti pátrali viac ako mesiac a ktorý sa násilnej trestnej činnosti dopúšťal už skôr, hrozí až dvanásťročné väzenie.

Podľa Hulana sa incident odohral v polovici júna na Zenklovej ulici, kde sa dostali do potýčky dvaja muži vo veku 28 a 30 rokov. Starší z mužov na mladšieho zaútočil kladivom a udrel ho do tváre. "Tým mu spôsobil zlomeninu kostí v oblasti oka a poškodenia oka samotného," uviedol hovorca. Útočník po čine utiekol.

Policajtom sa neskôr podarilo zistiť meno podozrivého a štátne zastupiteľstvo vydalo predbežný súhlas na jeho zadržanie, ale podľa Hulana sa muž nedal nájsť. Podarilo sa ho chytiť až po mesiaci a pol na Václavskom námestí, kde ho objavili strážnici mestskej polície pri akcii Bezpečné prázdniny.

"Hľadaný muž pri zadržaní kládol značný odpor, preto boli proti jeho osobe použité donucovacie prostriedky," povedal Hulan. Polícia muža obvinila z ťažkého ublíženia na zdraví a podala návrh na uvalenie väzby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu