Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Zabila matku, nechcela ju pustiť na internet

ilustračné foto
ilustračné foto

VIEDEŇ - Štrnásťročná Viedenčanka ubodala doma svoju matku za to, že jej chcela zakázať surfovanie po internete. Mladší brat a otec dievčaťa našli večer skrvavené telo ženy (37) s mnohými bodnými ranami v kúpeľni bytu, po dcére však nebolo stopy. Polícia ju ešte večer vypátrala. Dievča sa na výsluchu k činu priznalo. Informovala o tom dnes agentúra APA s odvolaním sa na policajné zdroje.

Podľa predbežného vyšetrovania spory medzi matkou a dcérou kvôli príliš častému surfovaniu boli už aj predtým, dochádzalo vraj i k fyzickým násilnostiam. Tiež tentoraz dcéra k počítaču zasadla okamžite po tom, čo prišla zo školy. Matka jej to vytkla a pohádali sa. Po spore odišla matka do kúpeľne, dcéra do kuchyne, kde vzala veľký nôž a matku v kúpeľni niekoľkokrát bodla. Štrnásťročná dievčina uviedla, že vražedný úmysel ale nemala.

Po čine odišla rozrušená z domu a keď sa o dve hodiny neskôr vrátili do bytu syn a otec, našli matku už mŕtvu. Polícia dievča lokalizovala podľa mobilu v neďalekom parku a vzala ju do vyšetrovacej väzby.

Neplnoletým hrozia za vraždu až desať rokov väzenia. Či dievča zostane až do súdu vo vyšetrovacej väzbe, nie je zatiaľ jasné, rovnako ako to, či dievčina mala v minulosti už problémy s násilím; o maloletých sa takéto údaje nezverejňujú, napísala agentúra DPA. Otcovi so synom bola poskytnutá psychologická pomoc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu