Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Mladíci prepadávali dôchodkyne, za lup chodili na kolotoče

Práter
Práter

BRNO - Kriminalisti zadržali v uplynulých dňoch dvoch mladíkov (17 a 18) z Brna, ktorí prepadávali seniorky a ukradnuté peniaze chodili utrácať na atrakcie vo viedenskom zábavnom parku Práter. Škoda sa odhaduje na 200 tisíc korún českých. Pri prepadoch a krádežiach boli veľmi brutálni. Jednu z obetí pobodali, povedal dnes kriminalista Pavel Kříž.

Mladíci sa zameriavali na staršie ženy. Okrádali ich o tašky a kabelky, a to hlavne v brnenských štvrtiach Lesná a Černé Pole. Keď dali dohromady niekoľko tisíc korún, vyšli si do Viedne.

Pretože im tam pri jednom z pobytov peniaze došli, olúpili dve seniorky. "Pri prepadoch si nebrali servítky. Dôchodkyne boli schopní bez váhania zvaliť na zem a dokonca do nich kopať," doplnil policajt.

Mladíkov chytili minulý štvrtok v Brne. Najhoršie dopadla predavačka (52) tabaku a novín. Starší z páchateľov ju napadol. Keď odmietla vydať tržbu, zaútočil na ňu nožom. Raz ju bodol a dvakrát porezal. Zo stánku si potom odniesol tržbu okolo 15 tisíc korún.

Starší z mladíkov je vo väzbe a hrozí mu až 12 rokov väzenia. Mladší môže ísť, vzhľadom na to, že je mladistvý, na päť rokov za mreže.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu