Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Ukradli lieky za 75 miliónov

Sklad, z ktorého boli ukradnuté lieky
Sklad, z ktorého boli ukradnuté lieky

HARTFORD - Zlodeji v americkom štáte Connecticut ukradli zo skladu liekov antidepresíva v hodnote 75 miliónov dolárov (vyše 60 miliónov eur). Ukradnuté lieky, ktoré vydávajú spravidla na predpis, podľa vyšetrovateľov zrejme zamieria na čierny trh, uviedla v utorok agentúra AP.

Podľa odborníkov ide o jednu z najväčších krádeží liekov v dejinách. Ukradnuté antidepresíva podľa nich môžu zlodeji predať na čiernom trhu asi za 25 miliónov dolárov (vyše 20 miliónov eur).

Zlodeji sa do skladiska spustili zo strechy, vo vnútri budovy vypli poplašné zariadenia a následne strávili asi hodinu nakladaním paliet s liekmi do nákladného auta, v ktorom ich potom odviezli.

"Podľa spôsobu, akým to bolo vykonané, sa zdá, že sa na tom podieľalo niekoľko ľudí a že to bola dobre naplánovaná a zorganizovaná operácia," zhodnotil krádež miestny policajný riaditeľ Carl Sferrazza. Podľa neho zlodeji strávili sledovaním skladiska niekoľko dní alebo týždňov, pretože sa v areáli zjavne dobre vyznali.

Do riešenie krádeže sa vedľa miestnej polície zapojil aj Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI). Podľa vyšetrovateľov ale zrejme zlodeji mali vopred dohodnutého kupca, zrejme z Južnej Ameriky alebo z Ázie, kde nie je dovoz a predaj liekov tak prísne kontrolovaný.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu