Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Ochrankári mali odliať benzín za milióny!

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Vodiči Úradu na ochranu ústavných činiteľov údajne už roky zarábajú na pohonných hmotách, ktoré ušetria na cestách so služobnými autami. Napísal to dnes denník SME, ktorý sa odvolal na tvrdenia pracovníka úradu Jozefa Žatka. Jeho vedenie obvinenia odmietlo, prípad vyšetruje inšpekcia ministerstva vnútra.

S pohonnými hmotami vraj obchodujú vodiči, ktorí dokážu so služobnými autami jazdiť úsporne. "Ak vezú ústavného činiteľa na východ Slovenska a späť, na 1000 kilometroch to môže byť až 60 litrov," poznamenal denník. Dodal, že vodiči majú v autách vyššej triedy povolenú spotrebu okolo 19 litrov na 100 kilometrov, v skutočnosti však môžu na tejto vzdialenosti ušetriť šesť litrov.

Vodiči usporený benzín podľa Žatka predávajú pumpárom alebo použijú pre vlastnú potrebu. O podvodoch s pohonnými hmotami údajne vedeli aj jeho nadriadení. "Keď som sa ich pýtal, čo mám robiť s ušetreným benzínom, povedali, aby som to robil tak, ako ostatní. Dôležité vraj je, aby to sedelo pri vyúčtovaní na konci mesiaca," povedal Žatko.

Šéf úradu Milan Marko obvinenia označil za nepravdivé. "Čakáme na výsledky kontroly, ktorá preskúma opodstatnenosť spomínaného podania. Ide však o podanie urazeného policajta, ktorý bol na žiadosť izraelskej strany stiahnutý z pozície vodiča ambasády pre nezvládnutie svojich povinností," tvrdil.

SME napísalo, že v minulosti pracovníci úradu čelili podozreniam z podvodov pri vykazovaní najazdených kilometrov na služobných autách. Za pretáčanie kilometrov údajne preradili jedného zamestnanca k poriadkovej polícii, ďalším vraj znížili osobné príplatky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu