Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Po explózii domu už 11 mŕtvych

Zničený dom v centre Liege Zobraziť galériu (5)
Zničený dom v centre Liege

BRUSEL - Počet obetí explózie domu v centre belgického Liege už stúpol na 11, záchranári dnes z trosiek vytiahli ďalšie dve mŕtve telá. Oznámila to agentúra Belga. Vo štvrtok predstavoval počet obetí deväť.

Starý šesťposchodový dom sa zrútil v stredu po polnoci po explózii plynu. Hasiči upresnili, že pátrajú ešte po minimálne dvoch obetiach. Presný počet osôb, ktoré boli v dome v čase explózie, úrady nepoznajú.

Ministerka vnútra Annemie Turtlebloomová vo štvrtok vyhlásila, že obetí môže byť 15 až 20. Podľa starostu mesta Willyho Demeyera je nezvestných ešte desať osôb. Pátranie v troskách sa teraz podľa hasičov posunulo až na prízemie domu a blíži sa ku koncu. Zo sutín ako jedinú živú vytiahli v stredu popoludní trinásťročná dievča.

Šesťposchodový dom v historickom centre Liège sa po explózii zrútil. Vo štvrtok museli odstraňovanie trosiek dočasne prerušiť, pretože hrozilo zrútenie aj susedných domov. Večer začali záchranári opäť pracovať.

Súd teraz musí určiť príčiny explózie a zodpovednosť za ňu. Jeden z obyvateľov zrúteného domu v sobotu hlásil, že cíti unikajúci plyn. Hasiči a plynárenská spoločnosť, ktorí na mieste vykonali kontrolu, však nič nezistili.

Ide o najväčšiu katastrofu v krajine od 30. júla 2004, keď v priemyselnej zóne pri meste Ath, asi 35 kilometrov juhozápadne od Bruselu, prišlo o život 24 ľudí a 132 sa zranilo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu