Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Núdzové pristátie lietadla ČSA: Na palube bolo cítiť dym

PRAHA - Lietadlo Českých aerolínií, ktoré dopravovalo turistov z Cypru do Prahy, sa muselo krátko po vzlietnutí vrátiť na letisko v Larnake.

Dôvodom bol dym, ktorý bol cítiť na palube lietadla. Podľa hovorkyne ČSA Hany Hejskovej bezpečnosť cestujúcich nebola ohrozená. "Kapitán lietadla sa pre manéver rozhodol z preventívnych bezpečnostných dôvodov," uviedla Hejsková.

Na Cypre všetci cestujúci z lietadla vystúpili. Podľa hovorkyne zápach spôsobil skrat súčiastky v jednom z palubných počítačov. Potom, čo bude opravený, lietadlo odletí. Let OK 405 sa tak podľa hovorkyne oneskorí minimálne o dve hodiny.

Server Tn.cz s odvolaním sa na jedného z cestujúcich uviedol, že lietadlo má vzlietnuť až o 04:00. Túto informáciu webu potvrdila i zamestnankyňa spoločnosti Blue Sky travel, ktorá mala v lietadle svojich klientov. "Z Larnaky by mali odlietať o 4:00 a do Prahy by mali doraziť o 6:20. Týka sa to asi 30 až 40 našich klientov. V súčasnej dobe je o nich dobre postarané," povedala zamestnankyňa cestovky.

Let z Cypru do Prahy bežne trvá dve a pol hodiny. V Prahe malo lietadlo pôvodne pristáť v sobotu o 19:00.

Obdobný prípad sa stal v apríli airbusu ČSA, ktorý mieril do mexického Cancúnu. Kvôli pravdepodobnej technickej poruche sa krátko po štarte vrátil na letisko v Prahe-Ruzyni. Hovorkyňa ČSA Daniela Hupáková vtedy povedala, že posádka jednala v súlade s prísnymi bezpečnostnými predpismi, ktoré hovoria, že pri najmenšej odchýlke prístrojov či neštandardnom správaní sa lietadla je nutné stroj odborne prehliadnuť a nie je možné riskovať prípadné budúce komplikácie počas letu cez Atlantik.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu