Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Lietadlo ČSA na linke do Prahy muselo mimoriadne pristáť v Pule

PRAHA - Lietadlo Českých aerolínií na nepravidelnej linke z chorvátskej Rijeky do Prahy muselo v utorok mimoriadne pristáť v Pule v Chorvátsku. Informáciu dnes priniesol server idnes.cz. Stroju so 159 cestujúcimi a siedmimi členmi posádky na palube pri štarte v Rijeke zlyhal ľavý motor. Podľa hovorkyne ČSA Jany Víškovej nikto nebol zranený.

Piloti po zistení závady okamžite vypli poškodený motor aj prívod paliva, a kedže štart už nebolo možné prerušiť, vzlietli len s jedným motorom, upresnila Víšková. Lietadlo potom pristálo o 22.55 hod. na letisku v Pule, kde všetci cestujúcí, medzi ktorými bolo 42 detí, počkali v čakárni na náhradné lietadlo, ktoré ich o 04.15 hod. dopravilo do Českej republiky, povedala hovorkyňa.

Po pristátí spôsobil s najväčšou pravdepodobnosťou úlomok kovu požiar suchej trávy na letisku v Pule. Podľa ČSA ho nemal na svedomí ani požiar motoru ani únik paliva, uviedla Víšková. "Technická závada, ku ktorej na lietadle ČSA v Rijeke došlo, je nepríjemná záležitosť, zo štatistického a technického hľadiska ale výnimočná," tvrdí Víšková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu