Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Odmietla análny sex, ubil ju kladivom a išiel so psom

OLOMOUC – Vrchný súd v Olomouci potvrdil Bronislavovi Zotykovi (30) z Ostravy výnimočný trest 20 rokov väzenia za vraždu prostitútky. Vlani v júni mladú ženu v svojom byte ubil kladivom, pretože mu nechcela vyhovieť pri sexe. Telo ukryl v pivnici a po dvoch dňoch odviezol do lesa.

Už krajský súd v januári ho odsúdil na 20 rokov. Proti verdiktu sa odvolal obžalovaný i štátna zástupkyňa. Zotyka vinu popieral a domáhal sa oslobodenia spod obžaloby. Počas súdu tvrdil, že ženu udrel len raz, keď odmietla análny sex. Hájil sa tým, že sa pri páde udrela o hranu vane. Žalobkyňa žiadala uloženie vyššieho trestu s poukázaním na brutalitu skutku a veľmi obmedzenú možnosť resocializácie obžalovaného.

Vrchný súd v Olomouci obe odvolania zamietol. Rozsudok je teda právoplatný. Súd vyhovel tiež poškodeným a priznal im náhradu spôsobenej škody. Rodičom obete po 240 - tisíc a dvom súrodencom po 175 - tisíc českých korún. Zotyka musí ďalej uhradiť 16 500 korún za pohreb poškodenej a 240-tisíc korún ako náhradu škody neplnoletému synovi ubitej mladej ženy.

Zotyka, ktorý sa v roku 2005 oženil, využíval často erotické salóny, priváty a eskortné služby. Predovšetkým vtedy, keď jeho žena bola na nočnej. Tak bolo aj vlani v noci z 26. na 27. júna. Prostredníctvom inzerátu si objednal spoločníčku do bytu. S mladou ženou súložil a keď ju požiadal o análny sex, prostitútka odmietla, čo sa jej stalo osudným.

Muž ju veľkou silou, neočakávane a likvidačne najmenej šesťkrát udrel tupým koncom kladiva do hlavy. Napadnutá žena upadla do bezvedomia. Zvyšné rany smerovali už proti bezvládnemu telu a boli tak intenzívne, že niektoré prerazili aj lebku. Žena na mieste vzápätí zomrela.

Zotyka si bezohľadne a bezcitne počínal aj v snahe zbaviť sa mŕtvoly. Keď telo zabalené do igelitových vriec odniesol do pivnice, poslal manželke ako vždy do práce SMS, vyvenčil psa, urobil si desiatu a išiel do zamestnania. V ďalších dňoch nikto z jeho kolegov, ani manželka nepostrehli, že by sa stalo niečo mimoriadne.

Dva dni po udalosti telo odviezol do lesa. Jeho počínanie však zaznamenal kamerový systém strážiaci dom, kde býval. Kamery ho videli so ženou vchádzať dovnútra a zachytili aj to, ako odnáša z domu zabalené telo. Pádnym dôkazom bol aj nález vražednej zbrane, na ktorej kriminalisti objavili biologické stopy patriace poškodenej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu