Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Po streľbe v opatrovateľskom ústave 8 mŕtvych!

Vyšetrovateľ odnáša zbraň z miesta činu
Vyšetrovateľ odnáša zbraň z miesta činu (Zdroj: SITA)

RALEIGH - Nedeľňajší útok ťažko ozbrojeného muža v opatrovateľskom ústave v Severnej Karolíne si vyžiadal osem mŕtvych a štyroch zranených vrátane útočníka. Páchateľ, ktorého úrady identifikovali ako Roberta Stewarta (45), zastrelil siedmich pacientov a jednu opatrovateľku.

Stále pritom zostáva záhadou, prečo sa rozhodol zaútočiť na zariadenie v mestečku Carthage, ktoré je vzdialené asi 20 kilometrov od významnej vojenskej základne Fort Bragg.

"Do opatrovateľského ústavu Pine Lake v Carthage dnes ráno prišiel osamelý útočník a v dôsledku svojho dnešného konania čelí osemnásobnému obvineniu z vraždy prvého stupňa," informovala okresná prokurátorka Maureen Kruegerová. Vrah podľa nej zastrelil 98-ročného pacienta, štyri osoby vo veku nad 80 rokov, dve vo veku nad 70 rokov a jednu opatrovateľku.

Jedna z obyvateliek ústavu Helen Oliveová uviedla pre denník The Fayetteville Observer, že po prvých výstreloch sa skrčila za posteľou a zo svojho mobilného telefónu zavolala políciu. Potom sa ukryla za sprchovým závesom v kúpeľni. "Bola som tak vystrašená, že som myslela, že dostanem infarkt," uviedla.

Miestny policajt, ktorý sa dostal na miesto ako prvý, útočníka postrelil do nohy a zrejme tak zabránil ešte väčšej tragédii. Súčasný zdravotný stav útočníka nie je známy.

Strelné poranenie utrpel aj hrdinský policajt, ktorý Stewarta konfrontoval na chodbe. Zariadenie s kapacitou 90 lôžok slúži ako opatrovateľský a rehabilitačný ústav. Podľa jeho internetovej stránky je 20 lôžok vyhradených pre pacientov s Alzheimerovou chorobou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu