Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Polícia obvinila filmového piráta, mal spôsobiť škodu za 52 miliónov

(Zdroj: Jupiterimages)

RÝMAŘOV - Škodu za zhruba 52 miliónov českých korún spôsobil distribučnej spoločnosti podľa polície 26 – ročný muž z Rýmařova na Bruntálsku. Cez internet predával záujemcom nelegálne kópie najrôznejších filmov. V ponuke mal vyše 600 titulov.

Prípad kriminalisti riešili niekoľko mesiacov. „Zistili sme, že v čase od februára do septembra minulého roka predával filmy cez internet. Ponuku filmov aktualizoval podľa momentálnych noviniek na trhu," povedala hovorkyňa polície Pavla Tušková s tým, že muž záujemcom posielal zoznam jednotlivých filmov a komunikoval s nimi prostredníctvom e-mailu. „Filmy predával cez poštu na dobierku, bez obalov a popísané fixkou," dodala policajtka.

Polícia muža obvinila z porušovania autorského práva, práv súvisiacich s právom autorským a práv k databáze. Vo väzení by mohol stráviť až dva roky. „Pri výsluchu uviedol, že si predajom nelegálnych kópií filmov chcel vylepšiť svoju finančnú situáciu," zakončila Tušková.

Nezákonne šírila filmy cez internet aj skupina ostravských študentov. Policajti v roku 2007 obvinila celkovo14 ľudí. Autorské práva porušovali tým, že filmy, hudbu i počítačové programy ukladali na internetové servery, ku ktorým mali prístup ďalší ľudia. Severomoravskí policajti ich obvinili z porušovania autorských práv. Všetci páchatelia sa k on-line pirátstvu priznali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu