Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Francúza a Američana zadržali v Kambodži pre zneužívanie detí

PHNOM PENH - Kambodžské úrady zadržali dvoch mužov- Francúza a Američana- pre údajné sexuálne zneužívanie detí.

V pondelok to oznámili policajné zdroje. Francúza, ktorého polícia identifikovala ako 64-ročného Jeana-Clauda Fourniera, zatkli vo štvrtok po tom, ako ho v jeho izbe v prímorskom meste Sihanoukville našli s dvoma dievčatami vo veku 8 a 13 rokov, uviedla polícia. V piatok ho obžalovali zo spáchania nemravností. On však obvinenia poprel, informoval Be Sivanna, šéf policajného oddelenia pre boj s obchodovaním s ľuďmi a ochranu mladistvých v provincii Kompong Som.

Pri inom prípade polícia v severozápadnej provincii Siem Reap, ktorá je bránou k známemu chrámovému komplexu Angkor Wat, oznámila, že minulý utorok zadržala Američana Erica Leonardisa Peetersa pre údajné zneužívanie dvoch maloletých chlapcov. Sun Bunthong, šéf polície pre ochranu detí v Siem Reap, povedal, že zadržaný Američan sa nachádza vo väzení v hlavnom meste Phnom Penh, kde čaká na súdny proces.

Nakoľko je Kambodža považovaná za raj pre pedofilov, snaží sa od roku 2003 zlepšiť si reputáciu zatváraním cudzincov do väzenia pre zneužívanie detí a ich následnou deportáciou do ich domovov, kde ich súdia ich krajiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu