Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slovenský pedofil sa priznal k vražde malého Jakubka!

HRADEC KRÁLOVÉ - Slovenský pedofil Antonín Novák (43), ktorého v Čechách obžalovali z vlaňajšieho znásilnenia a vraždy deväťročného Jakuba Šimánka z Havlíčkovho Brodu, sa dnes pred súdom priznal k brutálnemu činu. K prípadu však odmietol vypovedať.

Hlavné pojednávanie pred Krajským súdom v Hradci Králové potrvá do piatku, kedy by mal padnúť rozsudok. Novákovi hrozí až doživotie.

„Priznávam sa ku všetkému, ale k prípadu nebudem vypovedať. Budem toho ľutovať do konca života, nemal som to urobiť," povedal súdu tichým hlasom Novák, ktorý pojednávanie sledoval so sklopenou hlavou.

Novák dopoludnia požiadal súd, aby sa ďalšie pojednávanie konalo v jeho neprítomnosti, súd však žiadosť zamietol. Po desiatej hodine začal s výsluchom predvolaných svedkov.

Jakub Šimánek bol nezvestný od 4. mája 2008. Jeho telo policajti objavili začiatkom júna asi pol kilometra za Havlíčkovým Brodom zahrabané pod vetvami a lístím. Miesto ukázal vyšetrovateľom sám Novák.

Ten podľa obžaloby vylákal chlapca na ubytovňu, kde ho znásilnil. Potom mu sľúbil, že ho odvedie domov, namiesto toho s ním išiel do lesa, kde ho uškrtil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu