Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Oslavy na Times Square sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia

Times Square
Times Square (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Tradičné oslavy príchodu nového roka na newyorskom námestí Times Square prebiehali za účasti státisícov divákov, ktorí prišli do centra Manhattanu napriek ostrému mrazu. Na pouličnej party, ktorú sprevádzali mimoriadne prísne bezpečnostné opatrenia, sa podľa niektorých odhadov zúčastnilo až milión ľudí.

Tlačidlo spúšťajúce slávnu krištáľovú guľu tentoraz stlačili bývalý prezident Spojených štátov Bill Clinton s manželkou Hillary, ktorú budúci prezident Barack Obama nominoval na post ministerky zahraničných vecí.

Dav odpočítaval posledné sekundy starého roka, zatiaľ čo obrovská guľa zložená z 2668 krištálov a vyše 32 tisíc LED-diód zostupovala po špeciálnom stožiari. Prítomné páry sa potom objali a spoločne s Clintonovcami tancovali na melódie klasických hitov ako je New York, New York, zatiaľ čo z okolitých mrakodrapov ľudia sypali na ulice konfety. Predseda organizácie Times Square Alliance Tim Tompkins odhadol účasť na 750 tisíc až milión.

Súčasťou bezpečnostných opatrení, ktoré odrážali obavy súvisiace so zraniteľným obdobím pred výmenou v Bielom dome, boli zariadenia na detekciu radiácie a biologických látok.

Do uzavretej zóny bolo zakázané nosiť batohy a alkohol. Ako uviedol pre televíznu stanicu CNN komisár newyorskej polície Raymond Kelly, dôležitou lekciou boli nedávne teroristické útoky v Mumbaji, kde niekoľko ozbrojencov zabilo alebo zranilo stovky ľudí. Ďalšiu úroveň bezpečnosti zabezpečovala tajná služba, ktorá nepretržite chránila Clintonovcov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu